Вокалистът на Linkin Park, който избра да напусне земния ад.

(1976 ~ 2017)

Разумът ми може да сравни с опасно място, на което не бива да се разхождаш сам.

Започнах с наркотиците, когато бях на 11. В детството с мен се случиха твърде много неща, с които беше сложно да се справя. И често се оказвах в пълна самота.

Биеха ме и ме принуждавах да правя неща, които не исках. Това уби моята увереност.

Тръпки ме побиват, когато си спомням ранните години, когато ме насилваха, когато с мен се случиха всички тези ужасни неща… Както повечето хора, беше ми страшно да говоря за това. Не исках хората да си помислят, че съм гей или че лъжа.

Разводът на родителите ми беше ужасяващ период за мен. Ненавиждах всеки от семейството си. Чувствах се изоставен  от собствената си майка, по онова време баща ми беше емоционално нестабилен – така че, аз нямаше към кого да се обърна. Поне така мислех в онзи момент.

Такъв съм. Добър и дружелюбен тип, заклещен в чудовище, което всъщност е едно травмирано дете.

Музиката съхрани живота ми, дори повече, отколкото любовта на близките и приятелите ми. Възможно е, музиката да е причината, заради която все още съм тук.

Мисълта за това, че успехът е равен на щастие, ме дразни. Смешно е да мислиш сериозно, че веднъж успял, значи вече си имунизиран към всякакви човешки преживявания.

Някой ме попита, защо вече не пея за страховете на тийнейджърите. А аз отвърнах: „Защото съм на 41”. Относно текстовете на песните – не може пак да се връщаме на темата за озлобените деца. Трябва да говорим за това, което има значение днес. Една от тези теми е – за какво си струва да се бориш?

Стигнах до онзи момент в живота си, в който мога или да се откажа и да умра, или да се боря за онова, което искам. Реших да се боря. Искам да имам добри отношения. Искам да обичам хората, които са около мен. Искам да получавам удоволствие от работата си. Искам да се наслаждавам на бащинството, на приятелството, на събуждането сутрин. Защото дори то понякога е изпитание за мен.

Омразата, злобата, отмъщението и страхът – те са чумата на земята. Любовта, добротата, състраданието, съчувствието и помощта към другите – те са лекарство.

Numb (Official Video) ~ Linkin Park

Снимки: Facts Chronicle, People, Sporting News