Всички сме невежи, но на различни теми ~ Уил СМИТ

„Добрите хора ще ви донесат щастие, лошите хора ще ви наградят с опит, най-лошите ще ви дадат урок, а най-добрите ще ви подарят спомени. Ценете всеки.“

Уил Смит е един от малкото хора, които са постигнали успехи в три от основните американски индустрии – филмовата, телевизионната и музикалната. Снимал се е в над 20 филма, има четири награди Грами, а за филмите си „Преследване на щастието“ и „Али“ е номиниран с Оскар. Освен с музикалната и филмовата си кариера, Смит е известен с това, че често пише саундтраците за филмите, в които участва.

От 20 години е женен за актрисата Джейда Пинкет Смит, с която отглеждат три деца.

(Jaden Smith, Willow Smith, Will Smith, Jada Pinkett Smith and Trey Smith attend the After Earth by Ziegfeld Theater on May 29, 2013, New York City)

Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете. И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка. Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея, докато не се откажеш…Толкова е просто! И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!

Няма по-лоша болка, от тази, която човек изпитва, недостигайки желаното заради собствения си мързел.

Можете да седнете и да се самосъжалявате, да ридаете за себе си по цял ден, но това няма да промени нищо. Е, добре де, ще се промени нещо – или ще напълно ще затънете или ще ви писне и ще започнете да предприемате действия, ще започнете да правите това, което смятате, че е вашата страст… или поне така би трябвало да направите!

Може да поплачеш – няма нищо срамно в това…

През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп “страхотни” неща. Но оставете Бог да се справи с това, което ви причиняват. Защото посеете ли омраза в сърцето си, тя така безпощадно ще ви погълне, точно по начина, по който тези хора се опитват да го направят.

Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана ако щете и президент на Съединените щати.

Ако искаш да постигнеш големи неща трябва да разбереш кое е това, което наистина работи при теб. А това става като опитваш и действаш… Просто си обещай, че няма да извървиш пътя сам и се бори!

Всички ние имаме нещо за споделяне, нали? Всички имаме най-малко една страст, една област, която можем да следим и изучаваме с огромно желание.

Понякога трябва да забравиш това, което си е отишло, да цениш повече онова, което ти е останало, и да очакваш с радост онова, което тепърва ще дойде. Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя, поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя.

Баба ми веднъж ми каза: "Не позволявай провалът да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успехът да пусне корени в главата ти!"

Да сравняваш себе си с някой друг почти никога не работи.

Най-голямото емоционално поражение и болка като актьор изпитах, когато „Този див, див запад” направи 52 милиона през първия си уикенд. Филмът не беше добър. И болеше много да имаш главна роля във филм, направил 52 милиона и да знаеш, че той не е добър.

Да бъдеш известен означава да обръщаш внимание на тези, които не са известни. Ако съм в ресторант и ходя най-отпред, така че да ме видят, защото съм Уил Смит, тогава ще трябва да подпиша всички картички с автографи. Ако не искате да подписвате автографи просто не вървете най-отпред в ресторанта. Толкова е просто! Застанете на линията, където са всички останали.

Искам да развличам хората, карайки ги да се смеят, не е важно - на сцената или на екрана. Ако е необходимо, мога да танцувам на масата.

Да си сам не означава, че си слаб. Това означава, че си достатъчно силен, за да чакаш, това което заслужаваш.

Всеки трябва да си направи брачен бизнес план. Защо сте заедно? Какъв е смисълът? Бракът не може да бъде само секс и готвене. Това наистина е добра част от него, но не може да издържите само с това 40 години.

Вярвам, че мъж и жена заедно, отглеждащи семейство, е най-чистата форма на щастие, която можем да изпитаме.

Нищо няма да ви тласка по-силно към успеха от някой, който наистина го е грижа за вашия просперитет.

Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват.

Всички сме невежи, но на различни теми.

Традиционното образование е основано на факти, числа и изпити, а не на истинско разбиране на материала и получаване на навици за използването им в реалния живот.

Ако не си бил до мен по времето на моята борба, не разчитай, че ще бъдеш редом до мен при моя успех.

Ако считате за необходимо да ме съдите за моето минало... не се чудете, ако аз преценя за необходимо да ви оставя там.

Добрите хора ще ви донесат щастие, лошите хора ще ви наградят с опит, най-лошите ще ви дадат урок, а най-добрите ще ви подарят спомени. Ценете всеки.

Не вярвам, че е възможно да бъдеш роб на системата, ако разбираш, как тази система е устроена.

Всичко може да се промени с времето, но най-важно е първо да тръгнем…

Ted Danson, Whoopi Goldberg and Will Smith in Made in America by Richard Benjamin, 1993

Will Smith and Martin Lawrence in Bad Boys by Michael Bay, 1995

Tommy Lee Jones and Will Smith in Men in Black by Barry Sonnenfeld, 1997

Will Smith in Men in Black by Barry Sonnenfeld, 1997

Will Smith, Bridget Moynahan, and Alan Tudyk in I, Robot by Alex Proyas, 2004

Will Smith and Jaden Smith in After Earth by M. Night Shyamalan, 2013

Jaden Smith in After Earth by M. Night Shyamalan, 2013

Will Smith and Alec Baldwin in Concussion by Peter Landesman, 2015

Will Smith and Helen Mirren in Collateral Beauty by David Frankel, 2016

Снимки: m.imdb.com, Today Show, Yaa Somuah

8878 Преглеждания