Никога не съм срещала жена, която да е доволна от външния си вид ~ Кейт УИНСЛЕТ

„Съвършенството е това, с което съм надарена - аз се обичам и се приемам каквато съм.“

Британска актриса Кейт Уинслет е лауреат на наградата BAFTA , седем пъти номинирана и веднъж носител на академична награда Оскар за ролята и в "Четецът" “ и четирикратен носител на Златен глобус. От 2012 г. е командор на Британската империя заради приноса й към драматургията.

След ужасяващо многото (за самата нея) внимание, което й се отделя заради "Титаник", Кейт предпочита да се фокусира върху независими проекти. През годините изиграва много различни роли, но всичките й героини притежават две качества: красота и френетичен характер.

Въпреки закръгления си и пухкав външен вид, актрисата стои на челните места в списъците на най-красивите хора, и е лице на марките "Ланком" и "Елеганс". Майка на три деца, тя е известна с това, че не позволява да се публикуват обработени с фотошоп нейни снимки и призовава всички с достойнство да приемат външния си вид.

Нейна заслуга е и създаването на документален филм относно аутизма и създаването на фонд за подкрепа на хората, страдащи от това състояние.

Kate Winslet by Peter Lindbergh ~ Pirelli Calendar, 2017

За цялото време на израстването ми никога не съм срещала жена, която да е доволна от външния си вид. Никакво позитивно отношение, само негативно. Това е ужасно – да загубиш времето на младостта си по недоволство от своята външност. Никога не съм била красавица – имах дебели бузи, голям размер стъпала и отвратителна коса.

През цялото ми детство нито веднъж не съм чула жена да каже: доволна съм от тялото си. Нито майка ми, нито сестра ми, нито най-добрата ми приятелка са доволни от отражението в огледалото. Така че сега аз се старая да давам пример на дъщеря ми, защото любовта към себе си започва още в детството.

Един ден ще кажа на дъщеря си: късметлийки сме да имаме такива съблазнителни форми. Надявам се тя да ми отговори: „Да, мамо, слава Богу“.

След раждането коремът ми се отпусна, но това е нормално. И аз невинаги съм доволна от отражението ми в огледалото. Просто никой не е идеален и съвършенството е другаде. То е във формите, с които сме надарени. Аз се гордея с външността си.

Няма част от тялото ми, за която да се съглася да заменя или да коригирам с помощта на пластичната хирургия. Дори във фантазиите ми.

Искам да съм здрава и щастлива, да се наслаждавам на живота. Искам да бъда с децата си. Това е всичко. Плосък корем не е в списъка ми с приоритети.

Винаги давам за пример Сюзън Сарандън и Мерил Стрийп - това са жени които стареят разкошно и достойно. При тях е пълно с предложения, и въпреки телата и лицата им те не са намалели. Тях ги търсят за най-сериозните роли, понеже лицата на тези актриси са способни да изразяват емоции, а те не са се превърнали във восъчни маски. Из не искам, коя да е част от моето лице да бъде парализирана...

Старая се да убедя приятелките ми, че женската фигура в размер XS не е „нормалната фигура“. Ако трябва да съм честна, сред моите познати и близки нямам нито една жена, която да носи този размер. Освен дъщеря ми, която е на 11 години.

Никога не съм имала за цел да стана известна. Нямах никакви амбиции дори. Виждах, че няма нито една известна пълничка актриса. Знаете ли, дете, което е било пълничко, остава дебел човек в главата си завинаги. И аз не се отличавах от останалите пълни момиченца. Понякога на улицата виждах девойка, която е с тесни дънки и къса тениска и аз исках да съм като нея, за да съм щастлива. Но после си казвах: щом ходи на такива високи токчета, значи не е щастлива!

Ще ви отнеме доста време да се отървете от онова пълно момиченце, което сте били в детството си. Но за едно съм му благодарна – за дупето си.

На този свят няма нищо което да е идеално. Хората, при всички случаи, също не са безупречни. И това е прекрасно, иначе би било скучно да се живее!

Вярвам в брачната институция. Да се ​​отдавате взаимно на задължения и да ги изпълнявате е готино.

Голяма изненада е да откриеш, че насаме със себе си може да ти бъде много добре.

Строгото възпитание на децата е пълна глупост. Рано или късно те просто ще въстанат и ще намразят родителите си.

Истински лукс е да намирате време да четете книги на децата си преди лягане. Щастлива съм, че имам тази възможност.

Моите родители са обект за подражание. Майка ми никога нищо не ми забраняваше. Тя ми се доверяваше и не се бъркаше в моя детски живот.

Без значение на колко сте години и какво сте постигнали, винаги ще се нуждаете от майка си. Аз не съм изключение, аз също имам тази нужда. Така че не се карайте с нея сериозно и се вслушвайте в съветите й. По-добре е да загубите спора, отколкото да съжалявате, че сте спечелили.

Възхищавам се на всички майки по света. Майчинството е много, много упорита работа. Това се отнася, между другото, и за бащинството. Майчинството изцяло променя живота, тъй като децата се превръщат в основен приоритет.

Аз съм точно такава, каквито са стотици други жени. Нямам идеални гърди, имам целулит, но все още съм доста съблазнителна. Ако това признание ще успокои много от тях, аз ще бъда щастлива.

Научете се да вярвате в чудеса и да се доверявате на комплиментите.

Kate Winslet in Titanic, directed by James Cameron, 1997

Kate Winslet and Frances Fisher in Titanic, directed by James Cameron, 1997

Kate Winslet and Leonardo DiCaprio in Titanic directed by James Cameron, 1997

Kate Winslet and Geoffrey Rush in Quills, directed by Philip Kaufman, 2000

Emma Thompson, Kate Winslet, and Gemma Jones in Sense and Sensibility, directed by Ang Lee, 1995

Kate Winslet and Michael Maloney in Hamlet, directed by Kenneth Branagh, 1996

Kate Winslet in Steve Jobs, directed by Danny Boyle and written by Aaron Sorkin, 2015

Kate Winslet and Idris Elba in The Mountain Between Us, directed by Hany Abu-Assad, 2017

Kate Winslet, Edward Norton, Ann Dowd, and Michael Pena in Collateral Beauty, directed by David Frankel, 2016

Снимки: imdb.com, Business Insider

6666 Преглеждания