„BAD” е седмият студиен албум на Краля на поп-музиката Майкъл Джексън, който атакува световната сцена на 31 август 1987 г. Той прави исторически успех и се превръща в първия музикален албум, изстрелял 5 сингъла на върха на Billboard Hot 100. „I Just Can't Stop Loving You”, „Bad”, „The Way You Make Me Feel”, „Man in the Mirror” и „Dirty Diana” са част от феноменалния албум на Джако, който бетонира световната му слава.

„Bad” излиза 5 години след фурора на „Thriller” и е последният от трите музикални колаборации между Майкъл Джексън и продуцента Куинси Джоунс. Албумът се сдобива с 6 номинации и печели 2 награди „Грами”.

Видеото към песента „Bad” е истински 18-минутен филмов шедьовър, режисиран от големия Мартин Скорсезе. Писателят и сценарист Ричард Прайс се заема със сценария на клипа, заснет за 6 седмици в района на Brooklyn's Hoyt Schermerhorn station.

„Това е песен за улицата. Тя е за онова лошо съседско момче, което е получило възможност да учи в частно училище. А когато се връща в стария си квартал през една ваканция, се сблъсква с лицето на истински лошите момчета. 'I'm bad, you're bad, who's bad, who's the best?' Той казва, че когато си силен и добър, тогава си лош”, споделя Джексън за песента, написана от него.

Вижте следващите непубликувани снимки, документирали сътворяването на един тотален видео хит.

Michael Jackson (1958 ~ 2009) stands inside the door of subway train and speaks with crew members during the filming

American producer and manager Frank DiLeo and Michael Jackson

Снимки: vintag.es