Това, как нашето правителство се отнася към хората като към домашни любимци, е трагедия | Алек БОЛДУИН

На 3-ти април, най-старшият и най-успелият от актьорската династия Болдуин, празнува своите 60. Често груб с медиите, винаги страстен в актьорските си превъплъщения, скандално откровен в изказванията си и верен на чепатия си нрав. Мистър Болдуин, който признава, че преди години е мечтаел за голямата политика, днес с развят печем пародира главния герой на деня – Президента на САЩ Тръмп. Тази великолепна имитация му донесе и престижната награда „Еми” миналата година. Кой да знае, че актьорството и политиката са така неразривно свързани.

Наздраве за 60-те, добрите роли и за "Make America Great Again"!

Това, което виждаме покрай Тръмп, е как е бил избран Хитлер.

Ако сте се родили след 1968-та със сигурност не сте чули от нито един политик думите „мир”, а най-вече – „тероризъм”, „наркотици”, „еднополови бракове”.

Някога исках да стана Президент на САЩ. Действително много го исках. Но колкото повече остарявам, толкова по-нелепа ми се струва тая идея.

Това, как нашето правителство се отнася с хората като с домашни любимци, е трагедия.

Не искам да ми ближат задника, когато работя. Но и не искам да ме съдят твърде строго.

Нито веднъж в живота си не съм удрял жена. Борил съм се с жена и съм я изблъсквал. Но не съм й причинявал болка.

Не съжалявам, че съм наричал журналист „гадна кучка” – той излъга за моята съпруга. Ако вие кажете, че това е „звездна болест”, няма да се съглася с вас. Журналистите не трябва да лъжат. Ако този журналист беше по същото време в Ню Йорк, аз навярно бих изпитал необходимост да му набия един в лицето.

Хомофоб ли съм аз? Вижте, работя в шоу-бизнеса. Около мен е пълно с гейове – в това число мои приятели и колеги. Снимах се в мюзикъла „Rock of Ages”, с Ръсел Брандън. Скоро след това, аз, Синтия Никсън и Джеси Тейлър Фергюсън заедно се изказахме в подкрепа на еднополовите бракове. Бях водещ на сватбена церемония заедно с мой приятел – гей. Съвсем не съм хомофоб, но светът ме вижда тъкмо такъв.

Съвършено очевидно е, че хората, работещи в таблоидите, страдат от комплекси, и затова се стараят да проектират собствените си житейски неудачи върху другите хора, изваждащи на бял свят всичките им тайни.

Не съм се променил. Общественият живот е променен. По-рано ходех в ресторанти и хората  ме питаха: „Може ли да се снимам с вас, за да окача снимката на стената си?” – просто и мило. Сега вече всеки има в джоба си телефон с камера. И сега добавете всичките тия хищници, които искат да те провокират в публичното пространство, за да направиш някакви срамни постъпки, а те да си направят снимки и видео.

Казах на себе си: „Туитър е загуба на време. Понякога е интересно – забавно, но с времето все по-малко и по-малко. То е още едно уязвимо колелце от твоята „машина”, позволяващо на хората да те убиват. Зарязах Туитър и мисля да живея без него.

Да играеш в театъра е развлечение. Да снимаш в киното – работа.

Понякога ми се струва, че в мен живеят двама различни човека. Единият обича да бъде актьор, а другият е увлечен от политиката.

Ходя на театър толкова често, колкото е възможно. С лечебна цел.

Alec Baldwin and Vondie Curtis-Hall in Heaven's Prisoners, 1996

Alec Baldwin and Jennifer Jason Leigh in Miami Blues, 1990

Alec Baldwin in Ghosts of Mississippi, 1996

Nicole Kidman and Alec Baldwin in Malice, 1993

Sean Connery, Alec Baldwin, and Scott Glenn in The Hunt for Red October, 1990

Anthony Hopkins and Alec Baldwin in The Edge, 1997

Kim Basinger and Alec Baldwin in The Marrying Man, 1991

Alec Baldwin in Miami Blues, 1990

Alec Baldwin and Meryl Streep in It's Complicated, 2009

Снимки: pinterest.fr, imdb.com, wallpapersdsc.net

6249 Преглеждания