Брад Пит построи домове за 109 семейства пострадали от урагана „Катрина”

Преди 10 години, опустошителният ураган „Катрина" превърна Ню Орлиънс в призрачен град. Жертвите бяха стотици, останалите без дом – хиляди.
Това природно бедствие и човешко нещастие се превръща в благотворителна мисия за холивудския актьор и продуцент Брат Пит. Той създава фондацията Make It Right в помощ на пострадалите от стихията. Най-засегнат се оказва районът Lower Ninth Ward напълно потопен, с къщи превърнати в руини. Актьорът лично поема инициативата за набиране на средства за постояване на нови домове в района. Той кани архитекти и строители, които се заемат да направят удобни домове от дърво, като използват всички съвременни еко-технологии. Актьорът организира и срещи между местното население и архитектите, сам наблюдава и контролира изпълнението на проекта ,и дори си купува собствен дом в Ню Орлиънс – за да участва по-активно в това благородно дело.
Събраните средства стигат за постояването на 109 нови къщи. Брат Пит приканва всяко семейство само да избере цвета на новия си дом. А местните хора избират цветовете на радостта – жълто, зелено, синьо, оранжево.
Завършените домове са наистина великолепни – устойчиви на стихийни бедствия, екологични и практични. Всеки от тях има веранда, а красивите градинки отпред са част от огромния подарък, направен от холивудската звезда и всички, дарили средства за възстановяването на града.
„Много наивно започнахме всичко това", споделя Брат Пит за намерението си просто да отиде и да започне да стои къщи в Ню Орлиънс. Днес той може да се гордее с постигнатото.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Източник и снимки ~ www.dailymail.co.uk

4763 Преглеждания