"Когато бях малък, веднъж бях оставен сам в кола. Аз не знам кога, къде и за колко време се е случило това, бях на около четири години, може би беше пред супермаркет, вероятно само за 15 минути. Подробностите на са от значение. Въпросът е, че аз се чудех дали някой ще се върне за мен. Спомням си, че усетих силен страх, с детското си съзнание тогава аз си помислих, че мога да остана сам завинаги.", Martin Usborne

Martin Usborne е базиран в Лондон фотограф, специализиран в портретна фотография, с особен афинитет в проучването и заснемането на отношението на човека към /други/ животните. Неговият дълбок спомен от детството отключва идеята за изключително въздействащата серия от снимки.

Не случайно кучетата се наричат още най-добрият приятел на човека. Кой друг чака развълнуван до вратата, само защото се прибираме в къщи? Кой друг слуша всичките ни тайни и не ги споделя на друг? Кой ни обича безрезервно, независимо какви хора сме?
Кучетата са невероятни създания и след като те станат част от нашето семейство, ние споделяме вечна връзка с тях, а загубата им често пъти е трудно поносима.
Въпреки, че това е незаконно в 14 щата в Америка, много хора оставят своите домашни любимци във своите коли, особено когато им се налага да свършат някаквa "неотложна" работа. Martin Usborne улавя тези кучета и техните чувства в тази красива и емоционална фотографска серия, която нарича "The Silence of Dogs in Cars". А очите на неговите герои крещят "Не ме изоставяй".

123456789101213141516171819202122

Сравнението между децата, като цяло и нашите домашни любимци, което прави Martin Usborne е гледна точка, върху която си струва да се замислим.