Всички знаем, че е опасно да се пишат текстови съобщения и да се шофира едновременно. И ако мислите, че за вас това не важи, обмислете следното: използването на мобилни телефони по време на шофиране причинява 1,6 милиона катастрофи годишно. 330 000 от тях са причинени от писане на съобщения по време на шофиране, тъй като и най-простото от тях отвлича вниманието ви поне за пет секунди.

Помислете, кое е по вероятно да ви убие? Злодей от филм на ужасите, зъл диктатор или писане на sms-си докато шофирате? Всъщност съобщенията, които пращате са потенциално най-смъртоносни за вас. Върху това е базирана идеята на новозеландската кампания „Писмата могат да убиват “ на Lightfarm Studios и Mitsubishi за предотвратяване на разсейването по време на шофиране. Кампанията тече вече две години и е доста умен начин да ни стресне, за да обърнем внимание на поведението си.

Серията от изображения включва най-популярните фрази, използвани в текстови съобщения, като “LOL,” “Hi,” и “Luv U”, направени от лицата на най-популярните злодеи от реалния живот като Осама Бин Ладен, Муамар Кадафи, Чарлз Менсън и Хитлер. Изображенията превръщат тези злодеи в квази-анимационни герои, което омекотява малко въздействието, но все пак са дръзки и определено провокират участниците в движението да се замислят.

Снимки: visualnews.com