Фотографката Nancy Borowick споделя със зрителите своя интимен поглед към ежедневието на родителите си, двамата с диагноза рак, като въпреки пътя, който й предстои редом до тях, тя успява да документира възходите и паденията в тежката битка срещу тази болест. В проектът, който тя озаглавява "Cancer Family",снимките отразяват топлата и вдъхновяваща връзка между нейните родители Howie и Laurel Borowick.

Тъй като в процеса на тяхното лечение те са рамо до рамо, във взаимна подкрепа и често пъти прегърнати, не можем да не обърнем внимание на малките жестове, които проявяват тези хора, един към друг. Вместо трагична приказка за любовта и загубата, тази серия се фокусира върху тихата интимност между мъж и жена, които споделят болезнените предизвикателства на живота. Черно-белите фотографии са пълни с честност, ежедневна емпатия и изключително впечатляваща сила на духа.

20

"През 2013 година родителите ми бяха в процес на лечение на рак - майка ми с рак на гърдата, а баща ми с рак на панкреаса. Тази поредица от снимки документира болката им, но също така показва тяхната смелост, изправени срещу лицето на смъртта. Със състрадание и уважение, аз се стремях да уловя пълната гама от техният опит - от закачките, които споделяха като съпруг и съпруга до изместения център на отношенията им в моментите на пациент и болногледач.
След като баща ми почина през декември, аз гледам на този проект, като на начин да увековеча моите родителите, тяхната сила в лицето на болестта и любовта им един към друг.

Ракът даде на семейството ми суров, но ценен урок - осъзнаването на времето. Моята майка се бори с болестта си повече от двадесет години и като семейство не сме приемали нито една от тези години като даденост. Баща ми живя само една година с болестта си. Но още с първата му диагноза, ние знаехме,че нашето време заедно ще бъде кратко.
Чрез фотографирането на родителите ми, аз съм архивирала своята история, улавяйки добрите и лошите моменти, както и тъжните такива.
Проектът стана нашата обща история. Тази история засили вярата ми в представата, че да се разкаже един мощен и честен разказ, човек трябва да търси истинската интимност и смирение с темата. Заснемането на моето семейство и моят живот е било едно от най-трудните преживявания, които съм имала. Аз постоянно се борих с моите все по-променящите се роли като фотограф, дъщеря и помощник. Изучаването на този баланс, според мен, ми помогна да израста както професионално, така и в личен план." - Nancy Borowick

2122232425262728293031323334353637