Полет над кукувиче гнездо на Боровец! Готови ли сте за уникалното сноуборд състезание на Red Bull?

Откриваме екстремно сезона- сноуборд състезание за професионални карачи на Боровец

 red bull

Изток Суматич и Войтек Павлусяк ще оценяват уменията на сноуборд сцената от България и Европа!

На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически "stairs сетъп" и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за "игра" на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена. Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS. То е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската "машина" и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek "GNIAZDO" Pawlusiak, и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Iztok Sumatic. Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви "трикове" да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво. На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще получи голямата награда на RED BULL FRAGMENTS, която засега остава тайна. Наградният фонд е на обща стойност 3500 Евро!

За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще стартира конкурс за най-добра "екшън снимка", направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с карач по време на движение и трикове.
На страницата на събитието ще бъдат публикувани актуалните новини и детайли относно програмата, участниците и голямата награда, както и конкурса за снимки и видео. Повече информация за ивента, можете да следите тук.

Ако все пак не се сещате кой е Войтек Павлушяк, можете да погледнете частта му от последният филм на Pirate Movie Productions – Perceptions:

Програма 24.01, събота:
11.00 - Отворена тренировка / 12.30 – Квалификация
14.00 - Финали
15.00 - Награждаване / Важно: След награждаването, ще отворим достъпа за каране на съоръженията за всички, които се чувстват достатъчно опитни да се пробват.
16.00 - 23.00 - афтър парти с готина музика в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.

Ето какво каза Изток Суматич по отношение на трасето: "От проекта, който видях, setup-ът изглежда велико, изключително креaтивен, ще е приятен за окото на зрителите, заради многообразието от трикове и избори от страна на състезателите. Ето така се прави. Браво, България!"

red bull1 red bull2

6423 Преглеждания