Очаквайте новото издание на световната платформа за "брейкинг" танци Red Bull BC One Cypher тази събота, 4-ти април в София!

1cico

/снимка: Red Bull - CICO/

Red Bull BC One Cypher (Ред Бул Би Си Уан Сайфър) е състезание за бибои и брейкинг танцьори, което се провежда по целия свят от 2004 до днес. През 2015, то гостува за трети път в България, за да открие най-добрия бибой (b-boy), който да представи България на международните финали на състезанието през 2015.

Това е едно наистина вълнуващо събитие. Всички, които са почитатели на брейкинга, ще могат да се насладят на танцовите "битки" между бибоите. Освен, че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието "един срещу един" представят индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и "реакциите" над другия.

В България има над 350 активни бибои танцьори, които са обединени в различни школи и т.нар. – крюта (екипи). Голяма част от тях ще се явят на предварителна Класификация, където най-добрите достигат селекцията - топ 16. Те ще се състезават на специално изграден подиум, за да очароват Журито и публиката, в клуб *Mixtape5* в София на 04-ти април, събота от 18.00ч. (*събитието е със свободен достъп!)

Програмата е целодневна, и включва три уъркшопа до обяд, в които Съдиите ще споделят знания и умения от своята дългогодишна практика като бибои.

Звездата на Журито е известният от сцената Bboy от Италия – CICO (Чико). Неговото мото е: "Аз сам поставям границите си." Наричат го "Prince of Power", заради уменията му да прави едни от най-динамичните и гимнастически движения, използвани в танцувалната форма - бибоинг. Особено популярен е с енергичните си въздушни комбинации и невероятните за него години от 90-те, когато с огромна бързина се върти на едната си ръка. Всъщност, той държи световния рекорд с 27 завъртания, CICO е член на RED BULL BC ONE ALL STARS! Повече от 13 пъти на първо място в различни състезания, многократно канен за съдия в много държави по света.

2cico1

3cico2

 /снимки: Red Bull - CICO/

Посрещаме и бибоя Давид Колас от Франция - с ключово си влияние върху френската хип-хоп сцена от 1984 насам! Давид Колас от Париж е един от най-иновативните танцьори и хореографи от Европа. Активен ббой, част от френската танцувална формация Яканджи. Редовно провежда мастъркласове/майстор класове в Марсилия, където живее. Всепризнат с музикалността на своя стил на танцуване, печели битка след битка и редовно бива канен да изпълнява ролята на съдия на ббой събития от световен мащаб като международната Битка на Годината и Red Bull BC One 2005.

David Colas2

David Colas3

  /снимки: Red Bull - David Colas/

Третият член на Журито е от Финландия, бибой Фокус е роден през 1983. Активно тренира и практикува bboying от 11-годишен. Танцувал е на 5 континента, посетил е стотици джем сесии и е бил съдия на някои от най-големите конкурси в света, правил е обучения на хиляди хора в целия свят. Учил се е и в влизал в "батъли" с едни от най-добрите бибиои по света, и това все още продължава. Първо място в над 10 състезания, както и на Red Bull BC One Скандинавия през 2013.

Focus

Focus1

 /снимки: Red Bull - Focus/

Съдиите ще открият събитието с уникално танцувално шоу, а в паузите между бибой "битките", специални гости ще бъдат танцьорите от Flava House, и диджеите от V.I.D. с тематична музикална импровизация на четири грамофона.

DJ домакин на квалификациите е SKILL от Пловдив, а за Финалите очакваме DJ Timber от Испания, който е и професионален бибой танцьор и ръководи музикална и танцова школа и прави обучения в целия свят. За доброто настроение и енергия по време на събитието ще се погрижи водещият Наско а.к.а Swipy.

Заповядайте на това уникално за страната ни, както и за света на танците събитие, в което да се насладим на талантливите ни бибои и артисти и на специалните гости от различните краища на света!

ВХОД: Свободен

***

За финалистите:

Финал за Източна Европа: Азербайджан, Баку - 5-ти септември 2015
Световен Финал: Италия, Рим - 14-ти ноември 2015