P:\Coca-Cola\2015\06 - Sprite Graffiti Academy\Visuals\SGA2015_Logo\SGA logo.jpg

За дванадесета поредна година Coca-Cola България и Столична община, организират националния Sprite Graffiti Fest. От своето създаване до днес, фестивалът успя да се утвърди като форум за изява и за демонстрация на артистичния потенциал на българските графити артисти. Ежегодно фестивалът се посещава от над 3 000 зрители.

От 2015 г. фестивалът ще бъде с нов формат, който ще бъде насочен към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите. Той ще носи името Sprite Graffiti Academy и ще включва организиране на уъркшопове с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. Образователният елемент се явява естествено продължение на традиционния фестивал и има за цел да надгради усилията на артистите и да им покаже множеството възможности за реализация, които крие техния талант.

Тази година, специално за събитието, в България ще пристигне германският артист Hombre. На 11-и и 12-и юли (събота и неделя), във Fabrica 126 (бул. "Мария Луиза" 126, гр. София) той ще проведе уъркшоп с българските си колеги и ще говори за възможностите, които предлага стрийт изкуството. Сградата ще стане и поле за изява на присъстващите артисти, а музикални изпълнения на живо и ексклузивни DJ сетове ще съпътстват творческия процес.

1

Страстта си към рисуването Hombre насочва към създаване на графити. Видео игрите, комиксите и анимационните филми са голяма част от неговото детство. През 90-те години той започва да инвестира време, финансови средства и енергия в развиване на своята любов към изкуството.

Докато следва Графичен дизайн, той започва да се увлича по дигиталните технологии, като съчетава различни стилове и методи на работа, както по стените, така и на компютъра.

2

3

Днес световноизвестният артист Hombre е съсобственик на студио за дизайн "SCOUTS" в Ашафенбург, Германия и работи за клиенти като Disney Германия, Reebok, Casio, Pyromaniac Clothing, Eastpak, O2 и други.
Неговото изкуство излиза и извън границите на Германия и достига до Шанхай, Памплона, Белин, Москва, Йерусалим, Ню Йорк и други.

Събитието може да следите във Facebook: Sprite Graffiti Fest