В този аристократичен спорт, освен за топки, има място и за смях. А голфърите, които много държат на атрибутите си, имат чувство за хумор. Ето и малко анекдоти по темата.

1 

Общоизвестен факт е, че голфът не произхожда от Шотландия. Нито един шотландец, не би измислил игра, в която рискуваш да си загубиш топката.

§

5

Шотландец отива на голф-игрището и се готви за начало на играта. Стои на грийна и пита момчето до себе си: "Ти ли си моето кеди днес?". "Да" - отвръща то. "Добър ли си в намирането на топки?". "Разбира се! Намирам всяка изгубена топка". - "Добре, тичай тогава да потърсиш някоя и да започваме !".

§

6

Достолепен възрастен голфър нервно чака в реанимацията на болница, разположена в близост до известно голф-игрище. В същото време, лекарите оперират мъж, който по спешност е приет за изваждане на случайно заседнала в гърлото му голф-топка. Дежурната сестра се опитва да успокои разтревожения играч отвън в коридора: "Операцията е към края си, топката е извадена, вашия приятел е добре! Или вие сте му роднина?". "А, не,не..., скъпа! Просто това е моята топка!".

§

2

Греъм гледа голф за първи път и го питат какво мисли за играта. "Виждам група мъже, преследващи безобидна малка топка, тъй като са твърде стари да преследват каквото и да било друго".

§

4

Двама джентълмени играят голф. По средата на играта, на девета дупка, покрай голф игрището минава траурна процесия. Единият от двамата спира играта, сваля шапката си и отдава почит на процесията. Другият респектиран казва: "Сър, много уважително от ваша страна. Прави ви чест!" Първият отговаря: "Сър, все пак, живях с тази жена 40 години."

Илюстрации: itsonlygolf.com, deviantart.com