1

„Когато през цялото време животът ти се побира в няколко куфара, неволно започваш да избираш само онези дрехи, които са добри за „опаковане". Много хора ме питат за любимия ми стил, а аз им казвам – „Щях да ви отговоря, ако поне имах гардероб".
Такива са модните откровения на най-красивата и скъпо платена спортистка в света. Мария Шарапова – любимка на фотографите, които не щадят пози, за да я заснема по възможно най-достойния начин – и на корта, и на червения килим, и в рекламните клипове.
От висотата на своята „камбанария" и внушителните си 188 см, Мария може единствено да черпи предимства. Тя е безспорната звезда на всички светски мероприятия - забележителна, елегантна, бляскава, с безупречен стил.
В ежедневието си, рускинята дава предимство на спортните кройки и изчистеното просто облекло, което с лекота може да запрати в някой сак. Погледнато от тази страна, Nike Tech Pack е нейното истинско „аз".
Спортната линия, макар е съвсем млада, вече успя да завоюва сърцата на футболистите Роналдо и Неймар и баскетболния талант Кевин Дюрант. Как? С фина технологична тъкан и практичен дизайн.
Шарапова отдавна е фен на спортната марка, не само заради удобството, но и заради необичайния дизайн и архитектурните кройки на дрехите – някои от тях действително са като скулптурни творби.
„Винаги съм казвала, че ако не бях станала тенисистка, навярно щях да стана архитект. Толкова обичам самия процес на създаване, сътворяване. Очарована съм от самата мисъл, че една скица на хартия би могла да стане осезаема, истинска, жива.", споделя Шарапова.

2

3

4

Nike Sportswear Presents: Fall 2015 Tech Fleece

По материал на Vogue Russia
Снимки: Vogue Russia