Големият финал: Коронясването на шампиона на Световните серии Red Bull Cliff Diving за 2015

Големият Финал на височинното скачане 2015

Гледайте коронясването на шампиона на Световните серии Red Bull Cliff Diving за 2015 на живо от Испания на 26-ти септември на www.redbull.tv

Red Bull CLIFF DIVING Grand Finale Bilbao Spain

Новаторски сезон, който стартира в Колумбия, където Световните серии за първи път стъпиха в родината на благородника в спорта Орландо Дюке, сега кулминира в Билбао, Испания на 26-ти септември. Там ще се проведе големият финал, който ще се излъчва на живо чрез Red Bull TV. Мостът „La Salve" не само ще послужи за начална точка на последните за тази година естетични скокове във вода и коронясването на шампиона за 2015, но ще бъде и домакин на 50-тата надпревара на Световните серии Red Bull Cliff Diving на фона на спиращия дъха шедьовър на архитектурата, музеят „Гугенхайм Билбао".

Демонстрирайки съвършена серия от скокове, включително тичаща начална позиция (running take-off), доминиращият атлет за сезона, Гари Хънт, отново грабна първото място в предната спирка от надпреварата в южна Италия. Недостижим в цялостното класиране „брилянтният британец" пътува към Билбао, за да завърши със 7 победи от 8 надпревари и да триумфира с един съвършен сезон. Топ 3 в цялостното класиране ще се реши между Орландо Дюке и изгряващата звезда на Мексико Джонатан Паредес, с разлика от 31 точки. Докато позиции 4 (Блейк Олдридж, 690 т.) и 5 (Дейвид Колтури 600 т.) изглеждат затвърдени, битката за топ 6 ще достигне своя връх по време на 50-тата спирка, тъй като само най-добрите 6 атлета от сезона получават постоянно място на Световните серии за 2016. Ще успеят ли руснакът Артьом Силченко (410 точки), който пристига в Билбао с разтегнат мускул на прасеца или чехът Михал Навратил (400 точки) да изместят американеца Анди Джоунс (530 точки) от желаното 6-то място във финалната спирка на сезон 2015?
Ентусиазираните зрители ще се наредят покрай река Нервион, за да се насладят на зашеметяващи скокове от почти три пъти олимпийска височина. Шоуто за петдесетия юбилей и финална спирка за 2015 ще бъде излъчено на живо на www.redbull.tv събота, 26-ти септември от 16:30 часа българско време!

Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao Michal Navratil
/Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao - Michal Navratil/
 

Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao Jonathan Paredes
/Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao - Jonathan Paredes/

Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao Orlando Duque Blake Aldridge Gary Hunt Jonathan Paredes/Red Bull Cliff Diving World Series 2015 Bilbao - Orlando Duque, Blake Aldridge, Gary Hunt, Jonathan Paredes/

Снимки: Red Bull / redbullcontentpool

3887 Преглеждания