ФУРОР ЗА ПОБЕДА НА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ В СОФИЯ, 18-ти октомври, неделя

Уникалният турнир по футбол - Red Bull Winning 5 се проведе в 5 града в България през октомври. 110 отбора или общо 550 човека играха в общо 127 мача в нестандартния формат на състезанието в градовете Бургас, Варна, Пловдив и Благоевград и София. От всеки град се класираха по 3 отбора, а от столицата с един повече, или общо 16 отбора бяха на Големия финал в София, тази неделя, 18-ти октомври. Битките бяха изключително интереси и предизвикателни, тъй като мачовете имат правила, в които при всеки вкаран гол, напуска играч от противниковия отбор. В рамките на 10 минути, и на 1/3 от размерите на стандартно футболно игрище, ритащите трябваше да използват повече техника и стил, който позволява на топката да попадне в малката футболна врата, охранявана от някой от останалите футболисти в отбора. Динамиката бе страхотна, а мачовете – изненадващи и напрегнати до последната секунда.
На 17-ти октомври, в последната квалификация за София, 32 отбора мериха сили, за да достигнат до Финала в неделя. Общо четири отбора от София, наименовани УНСС Футзал, Спокойните, Феодалните красавци и Зоната, се класираха за Финала. В крайната битка за първите три места и наградния фонд от 3500 лв, се състезаваха два отбора от Благоевград – Авангард и Ел Класико, но голямата победа взе отборът Зоната от София. Момчетата живеят в квартал „Зона Б-5" и отдавна играят заедно футбол. Ето какво споделиха след победата: „Взехме мача като домакини" – смеят се те – „ритаме заедно от доста време, и беше страхотно да участваме в този турнир. По-различното е, че теренът е малък и бяхме много по-нагъсто. Организацията беше на ниво и сме много доволни, защото и наградата е в нас!"

234576

Какво всъщност е Red Bull Winning 5? Как отборите достигнаха до наградния фонд от 3500 лв, и се доказват като най-силен отбор от 5 човека?
ПРАВИЛА НА ИГРАТА: Red Bull Winning 5 - състезанието за любители и професионални футболни играчи за първи път в България!

d:\Users\istefanova\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\G0NDPANW\logo.png

Снимки: Red Bull / redbullcontentpool.com