Световният финал на Red Bull BC ONE ~ тази събота, 14 ноември

Настъпи и денят за дългоочаквания от брейкденсърите световен финал на Red Bull BC One - най-важната надпревара в света във формат един срещу един, чийто домакин за първи път ще е Италия - в Palazzo dei Congressi в Рим.

Пряко излъчване по Red Bull TV от 22.15 часа местно време

В предизвикателството за световната титла, принадлежаща в момента на холандския брейкър Menno, в битка един срещу друг ще се срещнат шестима бибои, триумфирали в стотици местни надпревари в над 60 държави от цял свят, за да спечелят регионалните финали, и 10 специални покани (wildcards), избрани от международен екип.

В допълнение към състезанието, Виржиния Томарчо - от италианското шоу за таланти Amici 14, Микеле Сатриано и избраните за бибой посланици в екипа на Red Bull BC One All Star  - Cico и Neguin ще изпълнят невиждано до момента шоу, което включва класически балет и брейкденс. Италиянецът Cico бе съдия и на българското регионално състезание през април, когато за първи път в историята на платформата, спечели бе коронясано момиче, а именно бигърл QueenMary от Бургас. Тя премери сили с момчетата в източно-европейския финал в Загреб, Хърватска през септември.

Какви са основите на брейкденса? Креативност, музикалност, характер и енергия! Бибоингът се заражда по улиците на Ню Йорк сити в късните години на 70-те, и се счита за една от четирите линии на хип-хоп културата.

(B-Boy Menno)

(B-Boy Cico)

(Kazuki "Kazuki Rock" Kuwabara)

("Sunni" Sazali)

(Tomasz (Thomaz) Domanski)

  

(Tomasz (Thomaz) Domanski)            (Gustavo Henrique (Ratin) Cabral)

  

(Les Twins, Hong 10)

(B-Boy Cico, Eleonora Abbagnato & Virginia Tomarchio)

Събитието, билетите за което бяха разпродадени за 10 минути, ще се предава на живо по Red Bull TV.

За по-любопитните повече информация на:  www.redbull.it/bcone или www.redbullbcone.com - най-голямата онлайн мрежа за бибои и фенове от цял свят.

За Red Bull BC One: впечатляващо един-срещу-един състезание между най-добрите бибои от цял свят, дебютирал в Швейцария през 2004 и с 11 години успех, е покорил Париж, Токио, Сан Пауло, Сеул, Рио де Жанейро, Берлин, Москва и Ню Йорк. През 2015, заедно с цялата си енергия и адреналин, идва в Рим.

Снимки ~ Red Bull / redbullcontentpool.com

5673 Преглеждания