Red Bull FRAGMENTS се завръща за втора поредна година на 30-31 януари

На 30-и и 31-и януари някои от най-добрите европейски сноубордисти ще застанат рамо до рамо с българските ни надежди, за да премерят сили, стил и техничност в битката за наградния фонд от над 8000 лв. и едно безценно изживяване от Red Bull.

Едно от най-зрелищните сноуборд състезания свободен стил, правени някога в България – Red Bull Fragments, се завръща с ново, още по-впечатляващо трасе след първото си издание през 2015. Разчупеният и иновативен дизайн е изготвен от небезизвестния екип на Snowpark Borosport, начело с Кико Гъстев. В него освен задължителната секция със стълби, тази година ще присъстват и нови елементи, които засега ще останат изненада.

Форматът на състезанието е отворен или т.нар. “Jam Session“. Това ще позволи на всички участници да покажат индивидуалност и сами да изберат броя и сложността на линиите си - кога, колко и с какви трикове да впечатлят публиката и звездния екип на журито. А кое е то през 2016? В него освен словенското световноизвестно про-Марко Грилч / Marko Grilc и неговия сънародник и знаменит FIS и олимпийски съдия Изток Суматич / Iztok Sumatic, тази година се присъединява и фрийстайл легендата и организатор на едно от най-известните „стрийт сноуборд“ (jib) състезания в света – Карим Ел Рафие /Кareem El Rafie( SWE).

Всички карачи ще имат възможността да се възползват от обновения формат на събитието и първия ден за тренировки (30.01), за да опознаят трасето и възможностите му.  По-късно следобед ще се проведат и първите квалификации, които ще отредят и имената на участниците в голямата надпревара на следващия ден.

Големият финал ще се състои на 31-ви януари, неделя, когато ще разберем кои са най-добрите фристайл сноуборд атлети в Red Bull Fragments 2016.

Записване за състезатели: 30.01 от 8:30 -10:00 при екипа на Red Bull на пистата пред х-л Рила.
Повече информация и програма: Facebook / Red Bull Fragments 2016

 

През 2015, първите три места бяха заети от двама австрийци и един словенец. Специални награди получиха двама българи. Бившият състезател от националния отбор по сноуборд Димитър Чокоев бе награден за „най-креативна линия“.  Извънредно признание от съдията Марко Грилч, получи 13-годишният Борислав Стоянов. Той участва в уеб-епизодите за фристайл сноуборд на Грило, #Grilosodes в Словения заедно с топ атлети от цял свят. Грилч е една от актуалните супер звезди на фристайл сноуборд сцената, а поредицата „Грилозоди“ се следи от над 250 000 негови почитатели от цял свят.

Снимки ~ Red Bull