Перфектни условия, трикове на световно ниво, страхотно настроение и награди бяха акцентите на Red Bull Fragments 2016

На 30 и 31-ви януари на плаца пред хотел Рила в Боровец гостите на курорта успяха да се насладят на едно от най-престижните фрийстайл сноуборд събития у нас. Състезанието за втора поредна година привлече голям интерес и събра на едно място някои от най-добрите български сноубордисти с предварително поканени про райдъри от Европа.

Необичайно топлото време през двата дни предразположи към чудесно настроение, много креативни линии и технични трикове по обновеното трасе, подготвено от екипа на Snow Park Borosport.

В събота десетки българи взеха участие на квалификациите,  а в неделя 25 от тях караха с гост протата на полуфиналите.

Задачата на журито, в лицето на Марко Грилч, Карим Ел Рафи, Изток Суматич и Иван Иванов, беше трудна след като всички участници показаха завидни умения и дадоха пълна свобода на креативността, към която трасето предразполагаше.

На финалите, които се състояха в неделя следобед, всички райдъри дадоха най-доброто от себе си, за да стигнат до наградния фонд, който тази година беше над 8000лв.

Норвежецът Eirik Nesse стана големият победител на Red Bull Fragments 2016, а словенецът Ziga Rakovec и финландецът Alexi Pistanen станаха втори и трети:
1. Eirik Nesse, Ейрик Нессе (23 години, Норвегия) – 1000 евро
2. Ziga Rakovec, Жига Раковец (26 години, Словения) – 500 евро
3. Auxi Pistann, Аукси Пистанн – (23 години, Финландия) – 300 евро

Наградата за най-добър трик бе отсъдена на Jacco Bos, а Eirik Nesse бе награден и в категорията "Най-креативна линия". 13-годишният Борислав Стоянов спечели наградата за "Най-добър подрастващ карач".

Световноизвестният сноубордист и гост-жури Марко Грилч сподели, че е трасето е едно от най-креативните, които е виждал и изненада публиката и карачите със специална награда като покани българския участник Симеон Митрев да участва в един от неговите епизоди от action сериите Grilosodes.

Всички състезатели оцениха високо ниво на организацията и дизайна на обновения сетъп и изявиха желание и участват във формата и следващата година.

Снимки ~ Любомир Асенов | redbullcontentpool