Вълнуващ футболен формат очаква младежи между 16 и 25 години, залогът е голям финал в Бразилия и среща с Неймар на Ноу Камп

В търсене на „великолепната петорка“ най-атрактивният футболен турнир на малки вратички, Neymar Jr's Five, вече започва и в България. Записванията са отворени на сайта www.neymarjrsfive.com а регионални квалификации ще има във Варна, Русе, Пловдив, Бургас, Благоевград, Стара Загора и София. Столицата ще приеме и националните финали на 15 май, където ще си дадат среща финалистите или общо 21 тима от цялата страна. Организатори на турнира са Red Bull, а бразилската звезда на Барселона е „главният виновник“ за алтернативния формат.

Един съвет, който мога да дам на всички, е да играят и да се забавляват, казва лицето на турнира Неймар в обръщение към феновете и допълва, че всеки трябва да вярва в мечтите си. 24-годишният нападател е истински символ на „жога бонито“ - красивият футбол, който се играе с лекота и усмивка и кара стотици хиляди зрители по цял свят да аплодират всяко докосване. Това стои и в основата на Neymar Jr's Five - „различният турнир“ е вдъхновен от страстта на бразилския нападател и представлява един изключително динамичен и атрактивен тип футбол, в който само комбинацията от много старание, технически умения и отборна игра може да доведе отбора до победа.

Мачовете от шампионата противопоставят тимове от по петима играчи на възраст между 16 и 25 години. Теренът е малко по-малък от стандартните игрища за минифутбол, играе се на малки вратички и с един размер по-малка топка, а ключовият момент идва, когато тя премине голлинията. Всеки гол на Neymar Jr's Five означава един играч по-малко в отбора на допусналите го. Друга „уловка“ е, че не просто няма вратари, а стъпването на който и да било в наказателното поле пред вратичката означава наказателен удар. Краят на мача идва с отстраняването на цял отбор или пък след изтичането на 10 минути, като при равен резултат се бият дузпи.

През миналата година в Red Bull Winning 5, пилотното издание на турнира в България, се включиха повече от 550 футболисти от 5 различни български града. През тази година кампанията става още по-мащабна и в глобалния турнир ще се включат повече от 40 000 участници в от над 35 държави от 6 континента, сред които Перу, Малайзия, Ангола, Австралия, Япония, Мавриций, Кувейт, Пакистан и много други. Шампионите на всяка от страните ще премерят сили на големия финал през юли в Прая Гранде (Бразилия), а голямата награда ще отведе най-добрата петорка на гости на самия Неймар в Барселона.

ДАТИ НА СЪСТЕЗАНИЯТА ПО ГРАДОВЕ:
9.04 - Варна 
10.04 - Русе 
16.04 - Пловдив
17.04 - Благоевград
23.04 - Бургас
24.04 - Стара Загора
14.05 - София
15.05 - София ФИНАЛИ

Повече информация за кампанията - Neymar Jr's Five или на страницата на събитието във Facebook

Снимки: Red Bull