Битката за София и националният финал очакват феновете тази събота и неделя на футболния комплекс „Царско село“

Най-вълнуващата фаза на Neymar Jr's Five, различният футболен турнир на малки вратички, предстои този уикенд в София. В съботния ден на столичния футболен комплекс „Царско село“ ще се проведе софийската квалификация, а в неделя ще мерят сили класиралите се на призовите три места отбори от Варна, Русе, Пловдив, Бургас, Благоевград и Стара Загора за излъчване на националния първенец. Общо 26 петорки ще се борят за честта да са първите шампиони на Neymar Jr's Five в България, феновете ще могат да следят мачовете на живо онлайн, а организаторите от Red Bull и партньорите от Nike са предвидили много награди за всички.

Голяма цел и мечта всеки участник, разбира се, е тази за първото място – отборът-шампион печели правото да представи България на международно ниво и заминава за родния град на Неймар - Прая Гранде в Бразилия. На 9 юли тази година там ще мерят сили с най-добрите измежду участващите в алтернативния футболен формат 10 005 отбора от цял свят. Шампионите на близо 50 държави от 6 различни континента ще дадат всичко от себе си, а най-добрият отбор, световният шампион на Neymar Jr's Five, ще отиде на гости на звездата в Барселона.

Играта е забавна, бърза и много технична“, казва бразилската футболна звезда за формата, вдъхновен от уличния футбол в родната Бразилия. В Neymar Jr's Five се играе в отбори от по петима, всеки гол „гони“ един съперник, а теренът и топката са една идея по-малки с цел повече динамика. Забавлението на терените е гарантирано, в което се увериха и футболните фенове от цяла България – квалификациите във Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Благоевград и Стара Загора преминаха при изключителен интерес, а залогът да се запознаеш на живо с Неймар бе повече от изкушаващ за всички участници.

Бразилската звезда също не крие нетърпението си за срещата с шампионите в кампанията. „Винаги съм мечтал да имам собствен турнир и да поканя най-добрите отбори в родния ми град. Сега тази мечта става реалност и трепетно очаквам да видя на какво са способни тези момчета и как се забавляват, докато играят“, казва Неймар и допълва, че много се гордее с цялата инициатива.

Кой ще стане шампион на България и ще има шанса да стигне до Бразилия по пътя към срещата с култовия нападател на Барса ще стане ясно тази неделя. Достъпът на футболния комплекс „Царско село“ е отворен за всички, а организаторите споделят, че все още има няколко свободни квоти за включване и в съботните квалификации, стига участниците да са между 16 и 25 години и да носят любовта към футбола в сърцето си. Така че “bem-vindo”, както би приветствал Неймар и нека най-добрите победят!

Повече информация за кампанията - Neymar Jr's Five или на страницата на събитието във Facebook

Снимки: Neymar JR’s Five 2016 - redbullcontentpool.com