Най-зрелищното летателно шоу със самоделки идва за първи път у нас!

На Пристанище Варна 2 юли, от 10:00 – 16:30 часа

Новини от щаба на RED BULL FLUGTAG:

Голямата подготовка за съботния ден на Пристанище Варна е в разгара си, подобно на знойното лятно време. Морският бриз ни кара да мечтаем за полъх, който да спомогне полетите на дръзките пилоти от 40 отбора от страната да надлетят себе си с чудатите си крилати изобретения. Ръчно сглобените безмоторни „самолетчета“ ни карат да мечтаем да ги видим час по-скоро в целия им блясък. Чудати интерпретации на : Титаник, Бебешка количка, Вита баница с кънки, Змей и Дракон, Пирамида-катапулт, Ламята Спаска, или пък бик с крила на пеперуда..и какво ли още не ще идентифицираме в ранното съботно утро, преди да се устремят към хоризонта.

Важни новини за деня на събитието:

2 юли, събота. Очаква се да бъде горещ летен ден, затова предупреждаваме  -носете шапки, чадъри и леко облекло при посещение на Пристанище Варна, любезният домакин на Деня на полета.

Изложбата на чудатите летателни апарати се открива от 10:00 сутринта, и е разположена точно зад рампата за скокове, висока цели 6,5 метра! Побързайте да ги разгледате, докато са цели, защото полетите не водят към Марс, а към недрата на водата на родното ни Черно море.

Ако 10:00 ви е рано, то дано успеете поне за 10:30ч, защото само час след това, звездното трио от водещи – Рачков, Балабанов и Алекс Раева, ще открият официално първия Red Bull Flugtag по нашите води! Започват изпълненията – вид собствено шоу от всеки отбор, така че да впечатли публиката и журито за най-високата оценка – 10! Предварително 7-те члена на журито поставят оценки за креативността на летателната самоделка, след което остава да видим със собствените си очи – колко дълго ще прелети пилотът и ще мине ли някой, аджеба, световният рекорд от 78.64м (2013 г, Лонг Бийч Калифорния). А журито е цветно и щуро по своему, в унисон със самите състезатели – научете повече за тях на сайта, или елате лично.

Очакванията за зрители на живо през деня на полета е за десетки хиляди фенове, като едва ли ще надминем рекорда за публика на място, ненадминат и до днес – 350,000 човека Лондон през 2003 г. Е, ние тук сме по-скромни като за първи път, и все пак – препоръчваме да не използвате автомобила си в този ден, да дойдете разоръжени от моторни превозни средства, за взаимно улеснение при трафика на хора и коли.

Освен невижданите самолетчета – очаквайте и рядко-срещани високо-скоростни изтребители в авио-шоу от пилотите на Flying Bulls, Чехия. В следобедните часове, арко-пилотът, официален атлет на Red Bull в България и носител на няколко рекорда в дисциплината си – Веселин Овчаров – ще направи безмоторен зрелищен полет с крилото си над главите на всички присъстващи.

Денят на полета – зове! Посетителите ще имат достъп до зони за напитки и храна, ще раздаваме карти и знаменца за подкрепа на отборите! Вижте карта на събитието по горещи точки, както и програмата за целия ден на 2-ри юли.

2 ЮЛИ, СЪБОТА, ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА

10:00 –ВИЖТЕ ГИ ДОКАТО СА ЦЕЛИ (Изложба на летателните творения)
11:30 – ОФИЦИАЛНО ОТЛИТАНЕ  (Алекс Раева, Рачков и Балабанов)
11:45 – ПЪРВИ ОПИТИ ЗА ЛЕТЕНЕ  (от 1-20)
13:40 – ШОУ С ЛЕТЯЩИ САМОЛЕТИ – Flying Bulls
14:00 – ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ (от 21-29)
15:00 – АКРОБАТИЧНО ПАРАГЛАЙДИНГ ШОУ С ВЕСEЛИН ОВЧАРОВ
15:30 – ПОСЛЕДНИ ПОЛЕТИ (30-40)
16:30 – НАГРАЖДАВАНЕ  
16:30 – 21:00 – МУЗИКА НА ПЛАЖА С АЛЕКО (DJ JIJO, JazzProfilactika)

D:\Users\istefanova\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\1OKBPM46\RedBull_FlugTag_Map_Back (006).jpg

СНИМКИ И ВИДЕО – от състезания по света: www.redbullcontentpool.com
ОФИЦИАЛНИ СТРАНИЦИ: www.redbullflugtag.bg + Facebook: Red Bull Flugtag Varna.

Снимки: Red Bull