Гледайте на живо онлайн по Red Bull TV днес от 20:50 часа

След 8 вълнуващи спирки по цялото земно кълбо, където най-добрите височинни скачачи се състезаваха от чисти и  изпълнени с живот скали, последният кръг от Световните серии тепърва ще направи своят дебют в Дубай. Това ще е първото събитие в историята на състезанията, което ще се състои след залез слънце. Емблематичните за града небостъргачи и високи сгради, включително и най-високата в света, Burj Khalifa, предоставя зашеметяващ фон, на който най-добрите височинни скачачи в света ще се състезават от платформа с височина 28 метра в драматичен финал. Официалното коронясване на шампионите за 2016 ще се състои днес, 28-ми октомври, в полунощ местно време.

Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia 

Докато при жените всичко зависи от последните скокове за сезона, англичанинът Гари Хънт си подсигури рекордната 6-та титла в своята кариера още в предпоследната спирка в Япония. Сезонът на 2017 ни предложи петима различни победители в отделните състезания, повече от когато и да е било преди. подредбата за 2017 ще узнаем на осветения по специален начин финал в петък вечерта.

Трето място от японските скали в Ширахама беше достатъчно за „брилянтния британец“ Хънт да направи вторият „head трик“ в Световните серии, след като доминира от 2010 до 2012 и от 2014 до 2016. Годините, в които печели всяко едно състезание обаче изглежда са към своя край, след като в 8 спирки този сезон станахме свидетели на 5-тима победители, включително две нови лица на върха, ветеранът Михал Навратил (Чехия) и новобранецът от Мексико Сержо Гузман.

Още един млад мексиканец, Джонатан Паредес, известен с лекотата с която изпълнява скоковете си, определено иска да запази второто място и така да подобри резултата си от 2015. Веднага след него е Навратил, който се бори за поредно 3-то място след същото от 2011. Единствено топ 5 от 2016 автоматично се класират за Световните серии следващия сезон. Останалите постоянни 5 места за сезона ще бъдат решени според класирането след 11 събития, включително и Световната купа на МФП и Marmeeting.

В Световните серии за жени Red Bull Cliff Diving, ще видим двукратната шампионка Рашел Симпсън от САЩ, която в момента заема 7-мо място в цялостното класиране ще трябва да се бори за ре-квалификация за 2017. Борбата продължава между изненадващата новобранка от Австралия, Рианън Ифланд, която продължи победната си серия и с победа в Япония, и канадката Лисан Ричард, за която 2016 е първи пълен сезон също.

Събитието ще се излъчва на ЖИВО онлайн тази вечер, 28.10.2016, от 20:50ч българско време на www.redbullcliffdiving.com и на www.redbull.tv.

Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia 

Lusanne Richard, Canada

Ginger Huber, USA

Rhiannan Iffland, Australia

Alessandro De Rose, Italy

Rhiannan Iffland, Australia

Orlando Duque, Colombia

Kyle Mitrione, USA

Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia

Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia

Снимки: Romina Amato, Red Bull Content Pool