Отбор студенти от България участват за първи път в RED BULL CAN YOU MAKE IT? 2018 - с една единствена нестандартна валута!

200 отбора от 60 държави в 7-дневна надпревара из Европа през април

(The Low Lifters are seen ahead of Red Bull Can You Make It? in Lisbon, Portugal on March 7, 2018)

София, България 30 март 2018 – гласуването за Red Bull Can You Make It? официално приключи и студенти от 60 държави от цял свят се впускат в седем дневно приключение из Европа, където ще трябва да разчитат на своето остроумие, чар, приключенски дух и кенчета Red Bull- като единствена форма на валута.

Едни от най – дръзките и жадни за приключения студенти от цял свят бяха избрани сред повече от 3000 кандидатури, чрез глобален процес за гласуване и финален вот от съдийски панел. Избраните отбори ще започнат пътешествието си на 10 април. Има общо пет Старт точки в Европа – Будапеща, Мадрид, Манчестър, Рим и Стокхолм. Всички отбори получават карти, в които са отбелязани 52 пункта, от които отборите трябва да покрият минимум 6. Те трупат точки, според сложността на достигане на пунктовете, докато се придвижват към финала в Амстердам на 17 април.

Българският отбор е от УАСГ, София и се състои от тримата ентусиасти – Мария Димитрова, Иво Попов и Денислав Славов, специалност Архитектура, III и IV курс. Жребият определи за начална точка на приключението им Манчестър в Обединеното кралство, където ще са ден преди старта през април. Името на отбора им е ORIGINAL 69, а ето и видеото, с което спечелиха заминаването си и се класираха сред 200 -те: canyoumakeit.redbull.com 

По време на дългото пътуване през Европа, отборите ще се изправят пред много препятствия и предизвикателства, но с малко помощ от щедрите и мили хора по пътя, някои от техните проблеми ще бъдат облекчени. Тези упорити отбори по трима, ще носят специална серия кенчета Red Bull Energy Drink, които ще използват за разменна валута. Единствената, с която разполагат, за да си подсигурят транспорт, храна, и настаняване в края на деня. Така нареченият #TravelBuddy кен, ще бъде предаден на всеки, който им окаже съдействие като на приятели.

Ако сте любопитни да видите и останалите 199-те отбора – конкуренти, посетете официалния сайт www.redbullcanyoumakeit.com. Надпреварата можете да следите и във Фейсбук страницата на събитието, www.facebook.com/redbullcanyoumakeitза да сте в крак с най-актуалното съдържание от цял свят заснето от самите отбори чрез Huawei P SMART устройство.

Red Bull Can You Make It? се осъществява с любезното партньорство на Huawei и Clink Hostels.

За Red Bull Can You Make It?

Red Bull Can You Make It? предизвиква отбори от по 3-ма студента на приключение, което се случва веднъж в живота. Отбори от от цял свят ще разполагат със седем дни да пътуват през Европа, като единствената им разменна валута са кенчетата Red Bull. Отборите ще подават информация от пътуването и „предизвикателствата“, които трябва да преминат. Критерии за награждаване се базира на 3 компонента: 1/успешно отметнати задължителни пунктове, 2/ споделяне в социалните мрежи и 3/ отметнати предизвикателства от ранга „Приключения“. Класирането се определя според приключенията, срещнати по време на пътуването, както и достигане до финалната точка в Амстердам на 17 април. Пътешествие, което да очарова и стратегия, която поставя само един въпрос – МОЖЕШ ЛИ ДА ГО НАПРАВИШ? / CAN YOU MAKE IT?

(Team Rosie pose for a portrait to the Red Bull Can You Make It? in Sao Paulo, Brazil on March 15, 2018)

(Team Braza pose for a portrait to the Red Bull Can You Make It? in Sao Paulo, Brazil on March 15, 2018)

Снимки: Red Bull Content Pool

3919 Преглеждания