„Коледа не е дата. Това е състояние на ума... и стомаха." ~ Мери Елън Чейс
Съставки:
350 гр натурален шоколад (натрошен)
250 гр бял шоколад (натрошен)
150 гр подсладено кондензирано мляко
1 1/2 супена лъжица разтворимо кафе
1 чаена лъжичка ванилия
1 1/2 чаена лъжичка екстракт от кокос
1 супена лъжица кокосово масло
1 / 2 чаша печени кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разтопете кафявия шоколад на водна баня, след което към него постепенно изсипете половината от кондензираното мляко. Прибавете ванилията, кафето на прах и 1/2 супена лъжица кокосово масло. Сместа се разбърква с шпатула, докато се получи сравнително гладка смес. Изсипете шоколадовия крем в намазнена с масло тавичка и сложете във фризера за 30 минути.
Разтопете белия шоколад на водна баня, добавете останалото кондензирано мляко, кокосовото масло и екстракта от кокос, като разбърквате докато съставките се смесят добре. Извадете тавата с кафявия шоколадов крем от фризера и изсипете върху него на равномерен, дебел слой бялата смес. Поръсете обилно с печените кокосови стърготини и сложете фъджа в хладилника за около 90 минути, докато стегне.
Когато десертът е готов, преди да го разрежете, напълнете една дълбока чаша или кана с гореща вода. Поставете за минутка ножът във водата, след което го извадете, подсушехте и наежете фъджа на малки квадратни хапки. Сервирайте с ванилов сладолед и чаша прясно мляко.
Весели празници!