Michael Wolf, фотограф.
Живее в Хонг Конг, роден 1954 година в Мюнхен, Германия.

Във фокусът на работата на Michael Wolf е животът в мега градовете. Много от неговите проекти документират архитектурата и народната култура в метрополисите.
Израснал в Канада, Европа и САЩ, през 1994 година той се премества да живее в Хонг Конг, където работи в продължение на осем години като фотограф за списание Stern. От 2001 г. насам, Michael Wolf се фокусира върху собствените си проекти, публикувани в повече от 13 негови книги.
Печели два пъти първо място в конкурса за фотография World Press Photo Award , през 2005 и 2010 година. Изложбите му са многобройни, а ценителите на това изкуство са имали възможност да се докоснат до неговата работа във Венецианското биенале за архитектура; галерия на блендата в Ню Йорк; музей Vapriikki, Тампере, Финландия; музеят за съвременна фотография в Чикаго; музея на изкуствата в Ню Йорк, Бруклинския музей, музея на изкуството Сан Хосе в Калифорния; музея за съвременна фотография в Чикаго; музея на архитектурата във Франкфурт и много други престижни места по света.

След като ви показахме един от емблематичните проекти на фотографа, озаглавен "Гъстотата на архитектурата", засягащ градската плътност на Хонг Конг, днес имаме възможността да покажем част от "Абстрактен Париж".

Колекция със силни геометрични абстракции на контекстуализирани пейзажи фокусирани върху върховете на различни покриви, снимки, които отново изследват плътността на един съвременен мегаполис. Избягвайки стандартните клишета, свързани с изображения на Париж, Michael Wolf предлага един различен поглед към френската столица.

В неговото продължаващо изследване на живота в мега градовете и този път има два лирически израза - архитектурната сложност и плътността на парижкия пейзаж.

12348

Целият проект от фотографии участва в изложба в галерия Robert Koch, Сан Франциско от 10 юли до 30 август, 2014.

Robert Koch Gallery:
49 Geary Street
5th Floor
San Francisco, CA 94108
Tuesday-Saturday 11:00-17:30

Снимки: thisiscolossal.com