Мима Фльорѝ е на 32 години, живее и твори във Велико Търново. Образованието й е в областта на  Изящните изкуства – живопис, но от 2008 г. пренасочва  интересите си към фотографията. Участва в няколко финални изложби на Международен Фотосалон Варна, месец на фотографията 2012, изложби-селекции на фото форум. През март 2013г. се провежда и първата й самостоятелна изложба в клуб "Таралеж" - Велико Търново. Фотографията я отвежда и до роля в театъра. Георги Василев, впечатлен от артистичността във фотографиите й, я кани да играе главната рола в спектакъла "Другата смърт на Жана Д"Арк" по Стефан Цанев. Запознайте се:

Кое е най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Синът ми. Има много начини човек да черпи от живота. Да пътува, да твори със сърцето и ума си, да изиграе любима роля в театър...,но определено нищо от тези неща не може да се сравни с одисеята на родителството. Тя е нещо неизчерпаемо.

Кое е най-лошото нещо, което ти се е случвало?

Замислих се... Баща ми загина на 39г. при автомобилна катастрофа. Той беше духовник и прекрасен човек. Благодарение на вярата, с която ме отхрани знам, че някой ден ще се видим отново. Ето защо това не е отговорът на въпроса. Най-големият ми малшанс бе нещастен брак. Нищо друго не бичува така, както дългото съжителстване с неподходящ човек.

За какво служи изкуството?

При мен е изповед. Мащабно погледнато би трябвало да възпитава, да трансформира, да събаря клишета и гнили платформи, но в момента това изкуство е извън светлините на прожекторите. На сцената е псевдо дубльор, който служи на двама господари. Парите и Отчуждението. И двамата го правят боклук. Реномиран.

Кой е най-големият ти страх?

От нищо не се страхувам. Вярата праща по дяволите всички страхове.

Автор: Десислава Димитрова
Снимки: © Мима Фльорѝ