Павел Антипов счита, че най-важната цел на творчеството му е да покаже взаимовръзката между сложните и простите неща, които ни заобикалят в ежедневието. Затова и пределно просто въплъщава на платната си сложните философски теми.

38-годишният художник живее и работи в Санкт Петербург, а творчеството му е познато далеч зад границите на Русия. Много от картините му са притежание на частни колекционери, а други - част от постоянните експозиции на музеи като Националните галерии за изкуства във Вашингтон и Пекин.

Стилът на Антипов се формира под влияние на декоративното начало в изкуството, което той изучава в Абрамцевския художествено-промишлен колеж и академичния маниер, придобит в Художествената академия на Санкт Петербург „И. Е. Репин”.

Шедьоврите на Антипов са не просто красиво съчетание от цветове и линии, а истински притчи за житейските ценности, любовта и чувствата.

„Живеем в потребителски свят, втурнали сме се да гоним измамното. Карат ни да ловим „пеперудки”. Но има и различни ловци. На тях са им интересни не „пеперудките”, а истинското съществувание. Интересен им е полетът. Не притежанието, а достигането на смисъла за това, какво всъщност се случва в живота”, споделя художникът.

Изображения: cameralabs.org