Откровено от едно пораснало дете

kogato misleshe che ne te gledam az nauchih nai mnogo ot urotzite v zhivota

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях, как закачи първата ми картина на хладилника и поисках да нарисувам друга.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как нахрани изгубено коте и научих, че е добре да си мил с животните.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как направи любимата ми торта за мен и научих, че малките неща могат да бъдат най-специалните неща в живота.

Когато мислеше, че не те гледам, аз чух как каза една молитва и разбрах, че някъде има Бог, с когото винаги мога да говоря, и се научих да вярвам в Господ.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как приготви храна и я занесе на приятел, който беше болен и научих, че ние всички трябва да си помагаме, грижейки се един за друг.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как отдели от времето и парите си, за да помогнеш на хора, които нямат нищо и научих, че тези които имат, трябва да споделят с другите, които нямат.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се грижиш за нашата къща и всичко в нея, и научих, че трябва да се грижим за това, което ни е дадено.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се справяш с отговорностите си, дори когато не се чувстваш добре и научих, че трябва да бъда отговорен когато порасна.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях сълзите в очите ти и научих, че понякога биваш наранен, но няма нищо страшно в това да поплачеш.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се безпокоиш и исках да бъда всичко онова, което бих могъл да съм.

Когато мислеше, че не те гледам, аз научих най-много от уроците в живота, за да бъда добър човек, когато порасна.

Когато мислеше, че не те гледам, аз те погледнах и исках да ти кажа - "Благодаря!" - за всички онези неща, които видях, когато ти мислеше, че не те гледам.

Днес казах една молитва за теб. Как ще докоснеш нечий живот днес?

Източник ~ www.spiralata.net  
Илюстрациая ~ daydaypaint.com