За любовните отношения ~ стъпка по стъпка с мъдростта на Ведите

Етап на съзерцание
На този етап и двамата сякаш се оглеждат един друг. Когато възникне симпатия, те се стараят да направят така, че да се виждат възможно по-често, защото тези срещи им доставят радост и приятни усещания.

Етап на посвещение
Единият всячески се старае да покаже своята симпатия на този, когото е харесал, да го заинтригува. Откритостта на намеците е ограничена само от възпитанието, защото има известна вероятност да бъде отблъснат от обекта на обожанието си.

Разкриване на сърцето
Именно този период е най-нежен и приятен в отношенията. През това време партньорите се „подлудяват” един друг и са в състояние на постоянна еуфория от това, че редом е „втората половинка“. Това е меденият месец в започващите отношения. Но мъдреците знаещи Ведите и водени от собствения си опит, категорично не препоръчват  на този етап да осъществявате интимна връзка и да се отдавате на чувствени наслаждения, тъй като това може да разруши все още крехката любов. Освен това на този етап не трябва да бързате да сключите брак, тъй като все още не ясна до край вашата съвместимост. Временната еуфория пречи да се направи такава оценка. Следващият етап ще покаже доколко си подхождате един на друг.

Свързване
През това време е важно да се намерят колкото се може повече точки на свързване, точки на съгласие, на всички нива – физически, интелектуални, емоционални, социални, духовни. И това изисква търпение и внимание един към друг – това препоръчват Ведите, защото в противен случай нищо няма да се получи. Това е един от най-опасните етапи - ако тези точки на свързване не са достатъчни, то отношенията напълно могат да се пропукат, а на по-късен етап да се стигне до раздяла. Ако съюзът е действително важен, двете „половинки“ започват да се променят, стараейки се да не загубят любимия. Ако успеят да съхранят добрите си отношения, въпреки временните несъгласия и търкания, ако продължат да намират още точки на свързване, тогава вече сериозно може да се замислят за брак – в този случай бракът ще е удачен.

Етап на творчество
И двамата партньори се стараят да скрепят съюза си с дете, което им носи нова светлина и радост в живота. Това е един от най-важните и отговорни етапи в отношенията – най-силно укрепва семейството в сравнение с другите етапи. Двойката, която е преминала през този етап може много по-лесно да удържи своите отношения. Сега са им нужни знания и разум, за да възпитават правилно децата, с любов и без ненужен натиск.

Саможертва
Това е необходим етап, който очиства отношенията от ненужното, изкуственото, безполезното и вредното - остава само любовта. На този етап на отношенията се налага да жертваме нещо – заради семейството, заради отношенията, заради децата. Това е изпитание, след което идва истинската, чиста духовна любов – като награда за достойно преминатия нелек път.

Етап на хармония и любов
Това е най-висшият от всички етапи. Достигайки го, съпрузите започват да се разбират един друг без думи и дори да чувстват половинката си от разстояние. За такива хора често казват, че сърцата им туптят в един ритъм. Тяхната любов сега може да издържи всички препятствия и несгоди. Ако с някой от съпрузите се случи неприятност, другият усеща това на фино ниво и се опитва да се притече на помощ.

Ако всички тези седем етапа, всеки от които е изпитание, бъдат преминати, дори след смъртта, душите на двамата остават заедно и се поддържат с любовта си.

Източник ~ www.spiralata.net