В живота на много хора се случва да бъдат емоционално и психически тормозени от тези, които би трябвало да им дават любов и грижа. Всеки ден, хиляди хора са емоционално малтретирани и манипулирани от най-близките си, като резултатът след това е, че впоследствие самите те са неспособни да изразяват любов, въпреки че я чувстват.

Всеки реагира и се справя с емоционалното насилие по различен начин, но можете да познаете, ако партньорът ви е преминал през травматично емоционално преживяване, по това, че тези хора обичат по един едва доловим и съвсем различен начин от повечето хора.

Кои са петте разлики в начина, по който обичат психически тормозените хора?

Те са по-внимателни: В началните етапи на връзката са склонни да запазят дистанция и да изглеждат така, сякаш винаги всичко е наред. Не са прилепчиви, защото разбират колко важно е за всеки да има своето лично пространство.

Сърцата им са строго охранявани: Сърцата им са изтърпели много тормоз до този момент и за това са изградили около тях високи защитни стени. Възможно е да изглеждат студени и безчувствени от време на време, но то е просто защото са се научили да се предпазват. Веднъж допуснат ли ви до тях, ще откриете, че техните сърца са много по-големи от на повечето хора.

Да се разкрият пред хората е трудно: Често пъти ще се колебаят, докато решат дали да ви допуснат до себе си или не. На моменти ще ви се струва, че са по-отворени към вас, а в други тотално ще се затварят в себе си. Но веднъж допуснат ли ви вътре, няма да има спиране на потока от емоции, който ще последва. Предпазните диги ще се отворят и любовта им ще ви залее с пълната си сила.

Правят нещата бавно: Те желаят да се впуснат във връзката също толкова бързо, колкото и вие, но понеже са се опарили преди, предпочитат да бъдат по-внимателни и да я карат по-бавно. Всяко нещо с времето си. Харесва им да правят малки крачки, да градят връзката камък по камък и да се показват уязвими малко по малко.

Често изпитват страх: Дори когато нещата вървят повече от добре, при тези хора страхът и несигурността изплуват в неочаквани моменти. Най-интензивните чувства на любов и привързаност може да ги наведат на мрачните мисли, че всичко е прекалено хубаво, за да е истина и че могат всеки момент да се събудят и човекът, който обичат и който е направил живота им прекрасен, да се окаже просто сън.

Източник: expandedconsciousness.com
Картини: Pablo Picasso