Искате да бъдете здрави? Никога, към никого и към нищо не предявявайте претенции ~ Сергей ЛАЗАРЕВ

Психологът и лечител Сергей Николаевич Лазарев прави много собствени открития, опитвайки се да проследи причинно-следствената връзка между човешкия мироглед и случващите се житейски събития. Започвайки през 80-те години на миналия век, Лазарев описва своите наблюдения в областта на биоенергетиката и споделя изключително интересни случаи от професионалната си практика в 29 книги. Споделяме част от мъдростта на богатия му изследователски път.

Преди време не разбирах, защо в културата съществува негласно правило, забраняващо четенето по време на хранене. Оказва се, че яденето с книга, пред телевизор, по време на обсъждане на политически или семейни проблеми може да травмира човешката душа, защото докато се храним, информацията свободно преминава в подсъзнанието.

Всяко заболяване, независимо дали е нарушение на органично или функционално ниво, забавя развиващата се в душата агресия.

Знаете ли, защо пиете? Човек е нужно да обича окръжаващия го свят, а ако не изпитва такава любов, в душата му се развива състояние на дискомфорт, започва душевната мъка. Човек се опитва да приглуши тази болка с помощта на някакви средства. Това води до наркоманията, алкохолизма, различните видове токсикомании. Истинската причина за наркоманията и алкохолизма - това е пониженото ниво на любов в душата ви. А това състояние се ражда от силна обида, от подтисната любов към хората.

Искате да ви дам съвет как да живеете дълго и здравословно? Никога, към никого и към нищо не предявявайте претенции. Нито към съдбата, нито към Бог, нито към миналото, нито към хората. Външно се дръжте както желаете, но вътрешно - всяка ваша претенция е програма за унищожение на този, към когото е насочена. Клетката не може да предявява претенции към организма, изхождайки от личните си интереси. Не може, защото това е програма за разпад на организма. Такава клетка бива отхвърлена и заболява.

В ежедневието ние често си позволяваме да говорим лошо за хората, за самите себе си, за съдбата си. Оказва се, че този често срещан навик руши зъбите на човек.

Ние винаги подсъзнателно първи обиждаме онзи, който после със своето поведение ни нанася обида.

Да променим реално ситуацията около нас е възможно единствено, когато най-напред променим себе си. Първото, което трябва да направим - да се откажем от желанието си да контролираме събитията. Да разберем, че ситуацията, в най-дребните си детайли работи „против“, но в основата си всъщност работи „за“ нас.

Не може да се молиш на онзи, когото ненавиждаш. Оказва се, че всяко пряко недоволство от Бога влиза в душата и остава там. Затова, когато в критична ситуация човек започва да се моли, молитвата му няма сила. Освен директните претенции към Бог, има и косвени. Те се случват по три начина - първият е недоволството от Бог чрез околния свят, обществото, държавата, група хора. Вторият - претенциите към Бог чрез родители и близки. Третият - претенциите към Бог чрез недоволство от ситуацията, себе си, съдбата. Всяко продължително недоволство е подсъзнателно негодувание към самите вас, съдбата и Бог.

Всеки метод на лечение, който не се опира върху духовното развитие на човека, води към деградация.

Когато човек искрено моли за прошка, душата му може да изпитва огромна болка, защото това е промяна.

Най-важно е не механичното изчистване на кармата в миналото и бъдещето (дори чрез покаяние), а промяната в характера и мирогледа на човека.

Нереалистично е хората да се образоват чрез съзнание, логика, упреци и изисквания. Почувствайте абсолютната вътрешна уязвимост. Пуснете всичко, освен любовта.

Ако някой прояви агресия към мен, това означава, че аз нося подобна програма в душата си. Когато я премахна, атаката спира на мига. Всяка форма на агресия е невъзможна, ако в душата си нямам подобна програма.

Източник: lifedeeper.ru
Превод: WebStage
Снимка: Facebook

2651 Преглеждания