„Един от най-добрите начини да се постигне равновесие на енергиите е да давате и да получавате всеки ден.“

За вселенските закони, които ни водят по пътя към пълноценния живот, споделено от известния психотерапевт, мотивационен лектор и философ херметист д-р Мел Гил.

Най-хубавите дни в нашия живот

Метатайната ти позволява да узнаеш, че твоят живот може да бъде точно такъв, какъвто желаеш. Тя ти дава мъдростта да държиш вибрациите на нагласите и енергията на най-високите нива и ти помага да разкриеш най-подходящите средства за твоето житейско пътешествие. С познанието вече си наясно как да проявяваш точно това, което искаш.

Помни, че първият закон на Вселената ни казва, че процесът на влияние върху средата ни се ръководи от силата на нашия ум. Тъй като Вселената е ментална, имаме пълна власт над всяка страна от живота. Трябва да отделим време и да анализираме мечтите си, а те често ни говорят за нещо, което ни липсва. И могат да ни осигурят нишки, необходими за обогатяване на нашите преживявания. Понякога те са основата на онова, което е нужно да проявим в битието си. Вселената е ментална!

Вторият закон ни помага да разберем, че сме нещо повече от физически същества, свързани с това време и място. Дошли сме тук като същества от светлина, за да научим ценни уроци във физическа форма. Но преживяването ни е многостранно, защото съществуваме на три нива - физическо, ментално и духовно. За да имаме уравновесен и щастлив живот, трябва да се грижим и за трите като за отлично настроен оркестър - тъй като са създадени да действат в синхрон помежду си.

Всичко вибрира! Третият закон ни дава възможност да осъзнаем, че вибрацията е нужна за съществуването. Ако оставим вибрациите ни да отслабнат, ние се разболяваме, чувстваме се потиснати и организмът ни страда. Любовта е начин да се повишат вибрациите. Тя се проявява чрез оценяването и усещането за благодарност. Когато обичаме, ние сме свързани със света и всичко в него. Получаваме вибрацията на цялото. Научим ли тези уроци и предадем ли ги на следващото поколение, издигаме вибрациите на човечеството чрез изграждането на по-силна връзка между нас и по-голямо разбиране на света.

Законът за противоположностите ни учи, че всичко има своя противоположност и все пак те са просто степени на едно и също нещо, чакащи да бъдат омиротворени. Когато разберем това, сме способни да работим с всички хора и при всякакви обстоятелства. След определянето на противоположностите можем да се заемем с постепенно покачване и да постигнем точно това, което искаме. Техниката действа особено добре при справянето с емоциите. Тъгата отстъпва мястото си на щастието, омразата на любовта, болката - на удоволствието.

Възможно е законът за ритъма да бъде неутрализиран със закона за противоположностите, когато е необходимо. Забележиш ли люлеещото се махало, вече не е нужно да си му роб. Издигни се до най-високото ниво на своята полярност. Прояви търпение към себе си и го прави с последователни стъпки, ако се налага. Помни, че колкото по-дълго се придържаш към отрицателните чувства или модели на мислене, толкова повече отрицателни неща ще привлечеш към себе си. Ако всичко се проваля, повярвай, че и това ще отмине. Вселената постоянно се променя и след време махалото ще се залюлее в положителна за теб посока.

Тримата посветени го казват по следния начин:

„За да унищожиш нежеланото темпо на менталните вибрации, пусни в действие закона за противоположностите и се концентрирай върху противоположния полюс на това, което искаш да потиснеш. Неутрализирай нежеланото чрез промяна в неговата противоположност.“

Законът за рода може да ти помогне да преодолееш съмненията в себе си и отлагането. Женската и мъжката енергия винаги действат в равновесие, ако не са блокирани от осъждане или отрицателна нагласа, а те се пораждат от страха. Един от най-добрите начини да се постигне равновесие на енергиите е да давате и да получавате всеки ден.

Нищо не убягва на закона за причината и следствието, но ние можем да използваме по-висшите закони на Вселената, за да преодолеем по-низшите закони на ежедневието. Когато използваме универсален закон, за да привлечем това, което искаме чрез положително мислене или действие, когато издигаме вибрационните си полюси и осъзнаем равновесието на рода, работим на по-високо ниво и вече няма да бъдем завладявани от незначителни драми в живота си.

Затова, когато се научиш как да пречиш на отрицателните мисловни модели да витаят в главата ти и съумееш да се изпълваш с вътрешната енергия на универсалните закони, еволюираш до по-висш, по-спокоен и по-добър начин на живот.

Част от процеса включва осъзнаването на момента. Когато си даваш сметка за себе си и обръщаш необходимото внимание на любимите си хора или на непосредствената задача, която ти е поставена, животът е на фокус. Нещата започват да вървят гладко и работата е по-лесна за теб.

Щом веднъж изпиташ любов към света и осъществиш връзката с него, нищо и никой не могат да ти ги отнемат. Хубавото е, че истинската любов, действителната любов, която идва от Вселената, от цялото, е безкрайна. Може да се зареждаш винаги и изворът никога няма да пресъхне. Никой няма да успее да изтегли от теб повече енергия, отколкото ти си в състояние да възстановиш. Истинско чудо е, че щом веднъж се научиш да генерираш собствена любов, в действие влиза законът на привличането. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш! Единственото правило е, че не бива да бъдеш небрежен. Винаги трябва да осъзнаваш това и да изпълняваш своята част от нещата. Помни: „От изобилието ти вземаш изобилие и все пак изобилието си остава.“

Познаването на Метатайната не е достатъчно. Да се къта тя, е напразно и глупаво. Във Вселената наистина има неограничено изобилие! Когато не използваш законите на Вселената, си пречиш и няма да имаш живота, който искаш, живота, който ти е отреден, а пречиш и на другите да ти помогнат да го създадеш.

Избрано от: „Метатайната“, Мел Гил, ИК „Бард“, София, 2010 г.
Снимка: medium.com