„Ако действаш така, че все едно знаеш какво правиш, можеш да направиш всичко, което си поискаш – освен неврохирургична операция.“

Шарън Стоун е актрисата с най-висок коефициент на интелигентност в Холивуд - 154. Още като тинейджър завършва гимназия по ускорена програма, за да бъде приета по-рано в щатския университет в Пенсилвания. Дипломира се със специалност "Изящни изкуства и творческо писане".
На 30 годишна възраст кръстосва крака, показвайки интимните си части по време на полицейски разпит и се сдобива със световна слава. След ролята й в „Първичен инстинкт“ следват шеметна филмова кариера, множество награди и два развода.
На 43 претърпява мозъчен кръвоизлив, който коренно променя живота и мирогледа й. Днес, вече на 58, е щастлива майка на три осиновени момчета, и изглежда спокойна и прекрасна, дори без грим.

Фундаменталната промяна се състоеше в това, че болестта прогони страховете от мен. Като подрастващо момиче изпитвах всички възможни страхове. Редовно бях преследвана от мисълта, че мястото ми не е в този свят, че съм странно дете, което изпитва трудности да се сприятели с някого. Не се чувствах добре в собствената си кожа и сред околните. Болестта ми ме освободи от това зло. Все още често се нервирам и изпитвам страх, но не се оставям да бъда завладяна от тези чувства.

Научих се да оставям негативните неща да си тръгват от живота ми. Научих се и да помня миговете на щастие, защото само те си заслужават.

Ако си умна, значи си красива. Грозни жени няма. Някои са красиви като роза, други - като кактус.

Не мисля, че има нещо в лошо в козметичната индустрия. Даже мисля, че е страхотна. Но все пак не мисля, че е добре да изопачаваш себе си.

 

Никога не съм се замисляла сериозно дали съм хубава, или не. Знам обаче един вълшебен трик, за да създам впечатление, че наистина съм хубава. Когато жената влиза в стаята, присъстващите реагират не на нейната хубост, а на силата и енергията, които излизат от нея.

През първата половина на живота си, имаш лицето, с което си се родил. А през втората половина, получаваш лицето, което заслужаваш. И е важно да разпознаеш красотата вътре в себе си, и да й позволиш да порасне, за да станеш най-страхотния човек, който може да бъдеш.

Наистина не мисля за възрастта си. Не ме интересуват също и разкрасяващи операции. Това просто не са моите неща. Не се страхувам от остаряването. От дълго време престанах да изпитвам страх от живота.

Най-ярката, най-интересна жена е тази, в чийто живот има възходи и падения.

Любовта трябва да носи щастие в живота ви. Запитайте се дали това е така.


(Sharon Stone by Bettina Rheims, 1990)

  

(Sharon Stone by Tony Duran for Rolling Stone, 2004)                        (Sharon Stone by Phillip Dixon for Playboy, 1990)

Хората често бъркат любовта с желанието за любов.

Ако не искаш прасковите ми, не разклащай дървото ми.

Не си избирайте партньор, който има повече проблеми от вашите.

Винаги носи книга на среща. Ако ти стане скучно, можеш да отскочиш до женската тоалетна и да почетеш.

По-добре съвсем сама, отколкото да се чувствате самотна с неправилния човек.

Истинската самота е общество от хора, които не те разбират.

Любовта е като изкачване на планина в тъмното покрита с лед. Една погрешна стъпка и си мъртъв!

Сексуалната интимност може да се сравни само с музика и молитва.


(Sharon Stone and Craig T. Nelson in Action Jackson directed by Craig R. Baxley, 1988)

  

(Michael Douglas and Sharon Stone in Basic Instinct, 1992)               (Sharon Stone by Ellen Von Unwerth)

Сексът и сексуалността не зависят от това дали лактите или коленете ви са сбръчкани. Мъжът обикновено се обръща към вас и казва: "Обичам начина, по който се смееш“.

За жените е грешка, когато манипулират мъжете със своята сексуална привлекателност и се опитват да демонстрират власт, като прилагат кокетство. Съблазняването е капан. Знам, че е по-добре да налагам интересите си така, както би го направил един мъж. Решението на гатанката е да не се страхуваш.

Аз съм много старомодна. От време на време нося бельо.

Имах достатъчно мъже в живота си и при мен в момента няма неотложна потребност от мъж. Нямам време да играя тези игрички на прелъстяване, нямам също така нужда от някого, който в сряда да ме извежда на вечеря. Има много зрели мъже по света, но те просто не ме интересуват.


(Sharon Stone by Bettina Rheims, 1990)


(Sharon Stone by Raoul Vega, 1990)


(Sharon Stone by Jean-Baptiste Mondino for Elle France, 2008)

Любовта към детето е много различна любов. Струва ти се, че с всеки ден можеш да го обичаш все повече и повече. Докато не се взривиш. И точно това правиш. Взривяваш се от любов. Гърдите ти започват да те болят. Обичаш толкова много, както не си предполагала, че можеш да обичаш.

Децата притежават вродена мъдрост, проникновеност и присъствие, които са превъзходни. Те се пренасят и върху нас и ни помагат да се научим да познаваме себе си по-добре. Човек вижда нещата по-ясно, защото възприема всичко с простотата и непредубедеността на едно дете.

Чувствам се по-мъдра и по-спокойна, откогато и да било. Не знам дали това има нещо общо с моята духовност или с възрастта, но е истина, че с годините по-добре избираш кого да слушаш, на какво да посвещаваш времето си, с кого да го прекарваш.

Провалих се в най-важните неща в живота. Провалих се в здравето си, провалих се в брака си, провалих се във всичко. Но се изправих и продължих.

Хората се страхуват от промяната. Страх ги е, че ще изгубят нещо. Не разбират, че в същото време ще получат нещо.

В този живот не е важно как падаш, а как ще се изправиш на крака.

Покоят наистина съществува. Той е в твоето сърце и твоята душа.

Снимки: theredlist.com