„Жените са като фурните. Имаме нужда от 5 до 15 минути, за да загреем.“

Сандра Бълок е една от най-емблематичните и обичани звезди в Холивуд. За житейската мъдрост, която е натрупала за 52 години, споделено лично от нея:

Винаги избирай хора, които са по-добри от теб. Винаги избирай хора, които те провокират и които са по-умни от теб. Винаги бъди ученик. Щом веднъж приемеш ролята на учител, си загубен.

Мисля, че повечето от нас растем с предварително втълпени ни от друг представи за изборите, които се смята, че трябва да направим. Губим толкова много време да взимаме решения, основани на разбирането на някой друг за нашето щастие – какво ще те направи добър гражданин или добра съпруга. Никой не ти казва: „Важното е да си щастлив – ако искаш, стани обущар или отиди да живееш с козите.“

Искам хората да приемат, че има много начини да изживееш живота си. А не само този, който те виждат.

Не е нужно да се правиш на такъв, какъвто не си. Бъде себе си. Това е напълно достатъчно... Бъди това, което искаш да бъдеш, а не това, което другите искат от теб.

Да се сравняваш с други хора отнема толкова много време и енергия. Просто не искам да го правя.

Правила съм грешки и знам защо. Просто това беше моят избор. Никой никога не е взимал решенията в живота ми вместо мен.

Невинаги съм постъпвала правилно, но поне се опитвах да не правя една и съща грешка два пъти. Мисля, че това е хубавото на трудните моменти – карат те да оцениш кое е наистина ценното в живота.

Всичко се случва така, както Вселената иска да се случи... В нея всичко е балансирано. Тя никога не ти дава нещо, което е твърде голямо за теб.

Истински вярвам в кармата. Даваш това, което получаваш, без значение дали е добро, или лошо.

Уча се да не се страхувам от неизвестното. Нищо от това, за което преди се тревожих, не се случи. Случиха се други неща. Така всъщност осъзнах, че не можеш да направиш нищо за неизвестното.

Била съм на пода. Сърцето ми е било разбивано. Тогава не знаех как отново ще успея да се изправя. И просто си дадох време.

Никой не може да ме накара да се разплача на публично място. Първо ще му забия един в лицето, преди да ме накара да си размажа спиралата.

В живота на всеки се случват тежки моменти, болезнени моменти, моменти, които разбиват сърцето ти. Но между тези моменти са другите - моментите, в които си наистина щастлив. Заради тях си струва да минеш през всичко. Заради тях си струва да живееш.

Винаги съм се страхува от провал. От това, че няма да изживея пълноценно времето. Но всяка година, когато се запитам: „От какво се страхувах миналата година?“, се оказва, че не си спомням. Човек забравя страховете си. И продължава напред.

 

Да падаме – това е, което правим ежедневно. Или да ставаме и да продължаваме. Ние избираме.

Опитах се да намеря думата, която изразява най-пълно това, което искам да бъда в живота. „Смел“ е тази дума. Това е единственото, което искам от себе си.

Колко често в живота си ще срещнеш своята половинка и тя ще е на същата възраст, на която си ти, ще е имала същия житейски опит, който си имал и ти, така че да си паснете и да създадете хармоничната връзка, която искате? Нещата просто не се случват по този начин. Някои хора научават своите уроци на 24, други – на 60. Така че, защо да спираме тези прекрасни връзки, само защото са извън стереотипите за раса, пол, възраст или каквото и да било? Вие просто се срещате и се свързвате заради своя житейски опит. Това е.

Когато се влюбваш, остави се на чувството. Без значение дали сърцето ти ще бъде разбито, или не. Това ще те направи по-добър човек.

Защо бракът е черешката на тортата за всички? Най-важното, към което се стремим. Самоцелно. Това кара хората да се женят по грешни причини. Трябва да сменим гледната точка, без значение дали става дума за това да живееш с някого или да грижиш за цветята си.

Да си влюбен е прекрасно. Чувстваш се като малко дете и ти идва да говориш само глупости.

Не харесвам мъже, които лесно се предават, защото се страхуват от конфликти. Искам някой, който ще се бори за мнението си, ще го отстоява, някой, който няма да се страхува да спори.

Не обичам да говоря за личния си живот. Научих се, че колкото по-малко споделяш за връзката си, толкова повече тя укрепва. Просто има неща, за които не трябва да говориш.

Има толкова много начини да изневериш. Хората си мислят, че изневярата е физическият акт. Според мен, много по-лошо е емоционално да изневериш на някого.

Хората харесват хора, които харесват себе си.

Колкото по-късно започнеш да ползваш козметика, толкова по-добре ще изглеждаш.

За мен най-красиви са хората, които не се опитват да бъдат красиви... За мен истинската красота не се отмива под душа в края на деня. Тя е нещо, което продължава да е там, преди да си легнеш и все още е там, когато се събудиш. Казват, че това е вътрешната красота. И тя е наистина такава.

Помирих се с мисълта, че нещата, които наричах слабости и насъвършенства, всъщност са част от мен. И започнах да ги харесвам.

Мисля, че всяко човешко същество дълбоко в себе си носи някаква меланхолия.

Опитвам се да запомня всички места, на които съм била, да правя само нещата, които обичам, и да не казвам „Да“, ако наистина не го мисля.

Ако утре умра, ще съм получила ли от живота всичко, което съм искала? Не. Но ще съм получила всичко, което ме е правило щастлива.

Дали възрастта има значение? Времето няма значение за истинските неща. Защо тогава възрастта да има?

 

Снимки: theplace2.ru