Джаред Лето е твърде сресан и елегантен в най-новия брой на списание GQ. Но през август ще влезе в кожата на Жокера и ще ни атакува с всички сили с новия филм „Отряд самоубийци” на режисьора Дейвид Ейър. На 44 години, Лето е хамелеонът на Холивуд и с лекота кара времето да играе на негова страна и да пази тайната на странната му младоликост. Едва ли има друг  актьор, който по-достойно за наследи Хийт Леджър в жокерското му превъплъщение.

Наркоман, член на боен клуб, ангелско лице, най-добър приятел на Александър Македонски, убиец на Джон Ленън, травестит. Зад всички впечатляващи трансформации на Лето, стоят месеци желязна подготовка, жестоки диети и психологическа работа. За своя Жокер, актьорът споделя, че се е срещал с психичноболни, извършили тежки престъпления, за да почувства по-добре героя си. „За Жокера насилието е симфония. Жестокостта го опиянява и му доставя огромно удоволствие, а аз се възползвах от липсата на правила”,  споделя Лето.

Носител на „Оскар” и „Златен глобус” за ролята си във филма „Клубът на купувачите от Далас“, Джаред Лето не се отказва и от музикалната си страст като фронтмен на 30 Seconds to Mars. Ако трябва да избира между киното и музиката, той няма колебания „Мисля, че да представям с бандата си на сцената, е нещо, което умея най-добре от всичко. Ние с години сме обикаляли и сме правили шоу. Именно в музиката успях най-много”.

30 Seconds To Mars - Closer To The Edge

На земята има само един злодей по-известен от Жокера. Неговото име е Дявол.

Някои неща, за които си мечтал, никога не се случват и това е чудесно. Защото понякога се случва нещо неочаквано… И това е вълшебство, това е вълшебно.

Много съм благодарен на Кърт Кобейн за страстта и вдъхновението. Не съм сигурен, какво бих правил сега, ако не беше той. Той просто ни даде разрешение  да се занимаваме с творчество, независимо от нивото на майсторство, той ми напомни, че мечтите могат да станат реалност. Благодаря му за това.

Когато през цялото време са опитваш да намериш себе си, изхождайки от мнението на останалите, можеш да се озовеш на дъното.

Когато приемеш дадена роля, ти ставаш наполовина детектив, наполовина писател, и този процес на търсене на истината и създаване на персонажа, ми е най-любимият.

Никога не се примирявайте с „Не”. Никога не трябва да се предавате.

Не искам да бъда помнен от идните поколения.

Снимки: www.gq.com