♫ ♫ ♫

 If you got the money honey I got the time
and when you run out of money honey I run out of time”
 

Акордите на неговата музика са прости, но докосват най-тънките струни на душата. На 83 години Уили Нелсън е не просто ветеран, а живата легенда на волните мелодии, в които джаз, рок, поп, блус и фолк си другаруват с лекота.

68 студийни албума, 10 лайв-албума, 37 компилации, 27 колаборации, 11 награди „Grammy” и още безброй музикални признания, четири брака, седем деца – при Уили Нелсън всичко е по много, а годините не спират творческия му порив и положителното му отношение към марихуаната. Свободата е в контрола, казва Нелсън, а когато опитът говори, ние само ще слушаме ☺.

Когато бях малък, работех много в полетата с памук. Толкова афроамериканци се трудеха там. Имаше и много мексиканци – черните, белите и мексиканците - всички заедно пееха и това беше като опера насред памуковите поля, а аз все още я чувам в музиката, която пиша и свиря днес.

Когато бях на 12, заработих първия си хонорар – 8 долара, за да свиря на китара в полка-банда. Много скоро започнах да свиря във всички барове по протежение на магистралата на Абът, Тексас.

Мисля, че голяма част от изкуството е родено от бедността и трудните времена.

Започнах твърде млад, бях 4, 5-годишен, пишех стихове преди да се науча да свиря на инструмент. Пишех за неща, които едно дете на тая възраст няма как да е преживяло. Ето защо аз вярвам в прераждането, че сме тук, за да споделим дадена идея.

 

Свободата е контролът в собствения ти живот. Днес аз имам повече контрол, отколкото в миналото и научих стойността на думата „Не”. Това е нещо много важно.

Не боли много да се чувстваш тъжен от време на време.

Искам да свържа всички хора, които мислят за мира на Земята.

Аз съм романтичен небрежар.

Не се опитвайте да променяте никого. И хората ще ви позволят да бъдете себе си.

Знаете ли защо разводите са толкова скъпи? Защото си струват.

Снимки: en.wikipedia.org, captainandthegypsykid.com, hightimes.com, charitybuzz.com, etown.org, planetcountry.it