„Една от любимите ми поговорки е „Болката е слабост, която напуска тялото ти.“

Камерън Диас е родена на 30 август, 1972 г. Почти случайно попада в киното и това променя завинаги съдбата й. Има четири номинации за Златен глобус. Обявена е за най-добре платената актриса над 40. През 2015 г. е изчислено, че приходите от всичките й филми, в световен мащаб, надхвърлят 7 милиарда долара!

Истинската любов те намира. Това е съдба! Там някъде има някой, който е точно за теб. Някой, който е писано да те обича и когото е писано ти да обичаш. Просто мисля, че голямата грешка в разбиранията, които ни налага нашето общество е, че трябва да срещнеш този човек до 30-тата си годишнина и че малко след това вече трябва да сте женени и да имате деца. И ако дотогава не се случи, значи никога няма да го срещнеш. Трябва да променим това мислене. Като първо започнем със себе си...

Човек трябва да приема живота, какъвто е, а не да се ядосва, че нещата не се вписват в предварително изградената му представа. Остаряването е най-хубавата част от живота. Сега знам повече, откогато и да било. Познавам се по-добре, чувствам се по-способна, благодарна съм за много неща. А що се отнася до физиката ми – чувствам се по-добре на 40, отколкото, когато бях на 25 години.

Да знаеш как да влезеш в най-дълбоките части на душата си и да презаредиш вътрешните си батерии, ето това е невероятно! Вълшебно! Това ме кара да се чувствам толкова силна! Толкова уверена и спокойна! Просто защото знам, че това си е само мое...

В днешно време всичко е риск. Просто трябва да се научиш да живееш с това.

Съжаленията на човек винаги са свързани не с това, което е направил, а с това, което не е направил. Затова аз се възползвам от всяка възможност, която животът ми дава.

Вярвам, че когато се влюбиш, трябва да дадеш изцяло сърцето си на своя партньор, иначе защо изобщо се занимаваш.

Трябва да намериш някой, който се намира там, където се намираш и ти. Напасването в подходящия момент е всичко. Ако си във връзка, в която искаш нещо, което мъжът до теб не иска, нищо няма да се получи. Никога няма да успееш да го накараш да дойде там, където си ти. Всеки има право да извърви своя път, по начина по който е най-добре за самия него. Помни: няма значение на колко си години – трябва да намериш мъж, с когото искате едни и същи неща. Само тогава връзката ще проработи. И отново казвам: няма никакво значение на колко години сте ти и той. Значение има само къде се намирате...

Не трябва да губиш времето и енергията в мисли за това какво е било и какво е можело да бъде. Връзките започват и свършват. Но ние оставаме живи!

По някаква причина започваме връзки, в които очакваме, че мъжът ще разбира всяка част от нас и ще предусеща всяко наше желание. Мисля, че точно затова всичко се проваля.

Жените понякога имаме способността да си избираме един и същи мъж отново и отново – мъжете, с които излизаме, може и да изглеждат различно, но дълбоко в себе си са едни и същи. И проблемът за това не е в тях. Проблемът е в нас.

В мен има нещо, което ме влече към примитивното. Нещо в стил: „Метни ме на рамото си. Ти мъж. Аз жена.” И обичам физическия контакт. Обичам да ме прегръщат. Непрекъснато. Другото просто не е опция за мен.

Обичам да се смея с мъжа до мен. Обичам това непринудено общуване, когато сексуалното не е на преден план. За мен да флиртувам значи да се надсмивам над себе си, да се разтварям и да бъда наистина непретенциозна.

Днес жените могат да правят толкова много неща. Във всякакъв смисъл на думата. Вижте интелектуалните постижения на жените. Физическите. Постиженията в кариерата. И във връзките. Всички тези знайни и незнайни жени ме карат да се гордея, че аз самата съм жена!

Това, което ние, жените, трябва да направим, е да спрем да мислим за нещата, които нямаме и да заобичаме това, което имаме.

Човек може да има много сродни души. Не е задължително да е само една. И не е задължително това е твоята половинка. Аз имам много сродни души сред моите приятели!

Каквото и да правиш, с каквото и да се занимаваш, трябва да влагаш всичко от себе си. Истината е, че през последните десет години работих здравата и трудът ми беше възнаграден. Положените усилия винаги ти се отплащат. Това не е клише.

Искам да правя това, което ми харесва, без значение дали и колко ми плащат за това. Другото няма смисъл. А и така животът е много по-хубав!

Бих целунала жаба, дори и да не ми обещава, че ще се превърне в красив принц. Просто обичам жабите!

Актьорската игра е нещо различно за всеки актьор. Ако забелязвате, че някой става все по-добър с всяка своя следваща роля, това значи, че е започнал да разбира по-добре себе си.

Аз съм като всяка друга жена – имам гардероб, пълен с дрехи, но никога нямам какво да облека. Затова нося дънки.

Едно от най-големите изпитания за мен са тълпите. Трябва да ходя с наведена глава и да отбягвам погледите на хората. А така ми се иска да вдигна очи и да започна да се усмихвам на всички!

Огромен фен съм на Джулия Робъртс. Какво щеше да представлява женския свят без нея?

Не знаеш какво е да купонясваш, докато не си купонясвал на изгрев слънце в компанията на будистки монаси и при пълно мълчание.

Ако искате да ме измъчвате, затворете ме в една стая, вържете ме на стол и ми пуснете Марая Кери.

Когато хората кажат: „Искам да бъда като теб, да бъда актьор. Искам да изглеждам като теб.”, въпросът, който винаги им задавам, е: „Защо?”. Защо наистина? Хората, особено в Америка, смятат, че ако си известен, си успешен. И щастлив. Това не е така. Да бъда известна, е моята работа. Когато съм у дома, със семейството и приятелите ми, аз не съм известна. Аз съм себе си. Аз съм Камерън. Славата не ме определя. Ако търсиш славата, за да определиш себе си, никога няма да бъдеш щастлив. И винаги ще търсиш щастието. Никога няма да го откриеш в славата. Така че, за мен най-важното е автентичността, устремът. Защо искаш да правиш това, което правиш? Каквото и да е то. Усещането за пълноценност идва вътре от теб, когато си верен на себе си. А не като преследваш славата.

Снимки: theplace2.ru