Най-лесният път към щастието е глупостта ~ Джулиан МУР

На 3 декември американската актриса навършва 56

Най-лесният път към щастието е глупостта. И най-страшното е, че мнозина това ги привлича.

Неотдавна забелязах, че докато са на 30-40 години, жените обожават да говорят, че още не са стигнали средната възраст. В такива моменти все си мисля: „Че колко време сте си отделили за живеене?”

Ако раят съществува и Господ ме очаква там, мисля че първото, което ще ми каже е: „Ето, видя ли, аз все пак съществувам”.

Помните ли какво е казал Флобер: „Бъди обикновен и подреден в живота и тогава ще бъдеш силен и креативен в работата си”. Ето в това вярвам аз.

Никой ни може да избяга от болката.  

Не за всичко съм съгласна с Толстой.

Не обичам филми, в които има само мъже, защото се загубвам и не зная към кого точно да насоча вниманието си. Добре е да има поне една жена, за да мога да се фокусирам.

Никой не преживява такъв секс, какъвто има в киното. В живота надали ще се занимавате с това на пода, и още по-рядко ще го правите прави. Да, върху вас е възможно да остане някоя нелепа дреха, но дали имате такъв набор от секси бельо – не съм много сигурна. И изобщо – ако някой започне да ми къса дрехите в пристъп на страст – ще го убия.

Моите деца не гледат моите филми. Първо, това не им е интересно, и второ – моите филми не са за деца.

Жал ми е за хората, които си мислят, че политиците имат морал, че управляващите партии се ръководят от висши принципи и че правителството е най-надеждният защитник. Жал ми е, защото когато те изгубят тази увереност, животът им се превръща в ад.

Винаги трябва да се стремиш към истината. Дори накрая тя да те убие, на много неща ще те научи.

Много се ядосвам, когато някой каже: „Политиката не ме интересува!”. Това е все едно аз да кажа: „Интересувам се единствено от себе си. И още – от ваната си. Аз и моята вана – това е всичко, което ме интересува”.

Има един особен вид хора, които ми напомнят на кафе без кофеин. Именно те ме плашат най-силно.

Това, че в главата ти може да има два гласа, които постоянно спорят един с друг е нормално. Просто не давайте на трети глас да се намъкне при тях. Той вечно ще бъде на страната на нерешителния и слабия.

Бъдете внимателни с живота си. Не го похабявайте за едно и също.

Най-много от всичко, мечтая да видя динозаври.

Не съм човек, който има нужда да поговори с някой друг, за да вземе решение.

Снимки: The Red List, Hollywood.com, zimbio.com, In LIFE

20952 Преглеждания