Най-красивата извивка в женското тяло е усмивката ~ Боб МАРЛИ

„Докато цвета на кожата не играе същата роля, каквато цвета на очите - ще цари война.“

Боб Марли е смятан за първата суперзвезда от Третия свят. Наричат го и пророк, и революционер, тъй като използвайки мощната сила на музиката, превърна регето в житейска философия за много хора по целия свят.

Културата, чийто вдъхновител и разпространител е Боб Марли, е култура на толерантността и любовта. Чрез музиката си легендарният композитор и певец целеше да обедини политическите сили в Ямайка и да докаже на света, че хората се раждат равни и всеки има право на достоен живот.

Кой си ти, че да ме съдиш? Знам, че не съм перфектен и не живея, за да бъда такъв, но преди да започнеш да ме сочиш с пръст, се увери, че ръцете ти са чисти.

Всеки човек има право да решава каква да бъде съдбата му.

Отвори очите си и се огледай. Доволен ли си от живота, който живееш?

Твърдо вярвам, че само веднъж в този живот можеш да намериш някого, който да преобърне света ти напълно! На този човек може да кажеш неща, които никога не си споделял с други, и той ще приеме всичко и ще иска да чуе още. Ще можеш да споделяш надеждите си за бъдещето, мечтите, които никога няма да се сбъднат, целите, които никога няма да бъдат постигнати и многото разочарования, които животът ти е поднесъл.

Когато нещо прекрасно се случи, няма да имаш търпение да му го разкажеш, защото знаеш, че той ще сподели вълнението ти. Той няма да се притеснява да плаче с теб, когато те боли или да се смее с теб, когато се правиш на глупак.

Той никога няма да нарани чувствата ти или да ти даде усещането, че не си достатъчно добър, а ще те накара да се почувстваш завършен и ще ти разкрие неща за теб самия, които ще те направят специален и дори красив.

Когато е наоколо, никога не ще чувстваш напрежение, завист или съперничество, а единствено спокойствие. Можеш да бъдеш себе си и да не се тревожиш какво ще си помисли за теб, защото той те обича такъв, какъвто си.

Нещата, които изглеждат маловажни на повечето хора като бележка, песен или разходка, се превръщат в безценни съкровища, пазени дълбоко в сърцето ти. Спомените от детството ти се връщат и са толкова ясни и ярки, все едно си отново млад. Цветовете изглеждат по-сияйни и прекрасни. Смехът става част от ежедневието, в което преди е бил рядкост или изобщо не е съществувал. Един или два телефонни разговора ти помагат да избуташ целия работен ден и винаги те карат да се усмихваш.

Когато той е там, няма нужда от неспирни разговори. Усещаш, че си напълно доволен просто да сте един до друг. Неща, които никога преди не са те интересували започват да те палят, само защото знаеш, че са важни за този човек, който е толкова, толкова специален за теб. Мислиш за него по всякакъв повод и във всичко, което правиш. Най-обикновени неща като синьо небе, лек повей на вятъра или дори буреносни облаци на хоризонта, ти напомнят за него.

Отварящ сърцето си, знаейки, че то може да бъде разбито един ден и докато го правиш, разбираш какво е любов и радост, за каквито никога не си мечтал. Разбираш, че да си уязвим, е единственият начин да позволиш на сърцето си да чувства наслада, която е толкова истинска, че те плаши. Намираш сила във факта, че имаш верен приятел и вероятно сродна душа, която ще ти остане вярна до края.

Животът изглежда напълно различен, вълнуващ и смислен. Твоята надежда и сигурност са в това, че този човек е част от живота ти.

Обичай силно, защото когато има любов трябва да се държи. Защото перфектни момчета не съществуват, но винаги има един човек, който е перфектен точно за теб.

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онези, за които си струва да страдаш.

Може да не си първият мъж в живота й, нито последният, нито единственият. Тя е обичала и преди, може би ще обича отново… Но ако тя те обича сега, какво друго има значение? Тя не е перфектна, ти също не си... и е възможно двамата никога да не сте перфектна двойка. Но ако тя може да те разсмее, да те накара да премисляш и признава, че е човешко да се греши, дръж я и й дай всичко, което можеш! Тя може да не мисли за теб всяка секунда от деня, но ти е дала част от себе си, която знае, че може да разбиеш - сърцето си. Така че не я наранявай, не я променяй, не я анализирай и не очаквай от нея повече, отколкото може да ти даде. Усмихвай се, когато те прави щастлив, когато те ядосва – кажи й, а когато я няма… ще ти липсва.

Най-големият страхливец е мъжът, който събужда любовта на една жена, без да има намерение да я обича.

Казваш, че обичаш дъжда, но вадиш чадър, когато вали. Казваш, че обичаш слънцето, но се криеш на сянка. Казваш, че обичаш вятъра, но затваряш прозорците, когато е ветровито. Ето защо ме е страх, когато твърдиш, че обичаш мен.

Някои хора чувстваш дъжда. Други просто се измокрят.

Там където има воля, там винаги има път.

Освободете себе си от умственото робство. Никой, освен нас самите, не може да освободи нашите умове.

Никога не знаеш колко силен можеш да бъдеш, докато да бъдеш силен не е единствената ти възможност.

Всичко ще бъде наред. И даже вчерашните грешки утре ще ни бъдат от полза.

Безсмислено е да спечелиш целия свят, а да изгубиш душата си. Мъдростта е по-ценна от среброто и златото.

Величието на човек не се крие в неговото богатство, то е неговата способност да влияе позитивно на околните.

Щастието е в простите неща. Само се научи да ги забелязваш!

При изобилието на вода, само глупакът изпитва жажда.

Днешните добри времена, са утрешните тъжни чувства.

Дяволът няма власт над мен. Когато дойде, просто си стискаме ръцете. Той има своята роля, която трябва да изиграе. Приятел е, защото само ако не го познаваш добре, тогава може да те повали.

Ако нещо може има силата да те поквари, то вече си покварен.

Ако се отчайваш ежедневно, отправяш молитви към Дявола.

Животът е един голям път с много знаци. Така че, когато преминаваш през коловозите, не усложнявай ума си. Бягай от омразата и ревността. Не отежнявай мислите си, отправи своя взор към реалността. Събуди се и живей!

Когато коренът е здрав, плодът е сладък.

Ако си бял и не си прав, значи не си прав. Ако си черен и не си прав, значи не си прав. Хората са хора. Черни, сини, розови, зелени – Бог не е създал правила за цветовете; обществото изгражда правила, от които хората страдат.

Ако дори кучето и котката могат да живеят в съгласие, защо ние да не можем?

По-добре цял живот да се бориш за свобода, отколкото цял живот да бъдеш затворник.

Аз просто искам с помощта на музиката да направя света малко по-добър.

Знаеш, най-доброто средство да изразиш мъка без да полудееш е да пееш. Пей!

Музиката е прекрасно нещо – когато попадне в теб, не чувстваш болка.

Музиката ми ще е вечна. Може да е глупаво да казвам такова нещо, но когато си наясно с фактите, можеш да ги кажеш. Музиката ми ще е вечна.

Could you be loved

Снимки: IBTimes UK, Billboard, Bob Marley, MTV, Pinterest

16849 Преглеждания