На 8 април великолепната американска актриса навършва 51 години

Киното трябва да провокира у нас желание да мислим. Но днес повечето филми провокират у нас желание да ядем. 

Почувствах интерес към изкуството доста късно. Мисля, че бях на 10 – по  времето, когато започнах да се занимавам с танци. И изобщо, май най-добре щеше да бъде, ако бях станала мим.

За мен актьорската игра е ексхибиционизъм. Просто вместо тялото, ти разголваш сърцето си.

Дойдох в голямото кино не от театъра, както много други. Дойдох от сапунените сериали. Вие навярно знаете, че в тези филми не е прието да се репетира. Включват камерата и всичко се случва от само себе си. Ето защо, мога да бъда считана за актриса на единствения дубъл. И тази лоша привичка прихванах точно от сериала „Санта Барбара”.

Няколко пъти съм питала Шон (актьорът Шон Пен е неин съпруг от 1996 до 2010 г.), какво е разбирането му за актьорската игра. Той е великолепен актьор, но да изтръгнеш от него информация е просто невъзможно. Така, че реших да правя всичко на интуитивно ниво.

Да се опитваш да контролираш всичко – това е един от основните човешки инстинкти.

Не позволявайте бавачка да отгледа децата ви. Навярно на мен просто ми провървя, но аз направих онова, което винаги съм искала – да отгледам своите деца сама.

Твърде често, с появата на децата, романтиката си тръгва от отношенията. Това е факт. Но значи ли това, че нямаме нужда от деца? Разбира се, че не.

Когато се появиха децата, не усетих конфликт между семейството и кариерата. С раждането на дете, в главата ти се настанява един тих, но звънък гласец, който настойчиво ти напомня за приоритетите.

Така и не разбрах, защо на Мерил Стрийп й позволиха да играе по време на  бременността, а на мен – не.

Холивуд е малка злобна твар, която се домогва до теб и започва да се храни с непоколебимостта ти, вярата и човеколюбието ти. За да почувствате това, просто идете на пазар до супермаркета. Всичко е пропито от тази индустрия. Дори служителите се опитват да ти пробутат някой сценарий.

Винаги съм мислела, че е много по-полезно да харчиш пари за пътешествия, отколкото за покупката на нов дом или кола. Дълго време се надявах, това да се промени с годините. Но съм грешала.

Винаги съм си позволявала да прекрачвам границите.

От всичко най-много обичам да пробвам себе си в онова, в което никога не съм успявала.

От мен би излязла много некадърна стриптийзьорка. Винаги съм се чувствала неловко, когато е трябвало да събличам дрехите си.

Блондинките имат не лошо чувство за хумор.

Обожавам да чета интервюта, в които въпросите са по-интересни от отговорите.

Човекът е просто списък с промените, които са се случили в живота му.

У всеки можеш да намериш отговор на всеки свой въпрос. Така че, постарай се никого за нищо да не питаш.

Pirelli Calendar 2017, Robin Wright by Peter Lindbergh

Robin Wright, Paris, France, 2010

Robin Wright, Kevin Spacey and Michael Kelly  in House of Cards created by Beau Willimon

Снимки: CUBE Tech Fair, Celebitchy, 20 Minutes, Alfa img