Американската актриса пред Дарън АРОНОФСКИ в новия брой на Interview Magazine

Днес си мислех: „Защо толкова много мразя интервютата? Как да обясня на бедния Аронофски, който ще влезе в ролята на журналист и ще ми задава гадни въпроси?” И си мисля, че този мой постоянен страх е, защото съм измамник и ще бъда разкрита. Това е истината. Защото започнах да играя много бързо и не бях подготвена за интервюта. Не съм минала през традиционно обучение, не съм завършила Джулиард скул, просто се учех от света около себе си. И винаги съм се тревожела, че един ден ще разкрият каква голяма измамница съм, а аз никак не искам това да се знае.

Бях сърфинг-мацка. Тичах по джапанки през зимата. Имах дълга, руса, права коса и просто висях на плажа.

Единственото свястно гадже, което имах навремето и наистина мога да нарека гадже, беше бейзболен играч. Казваше се Мики Мантъл.

Постъпих в училище по стенография, защото не знаех какво друго да правя. Майката на една моя приятелка беше стенограф. Помислих си: „Ок, ще опитам това”. Не ми хареса. И така започнах работа в един супермаркет. Бях касиерка. И бях изключително подтисната от това. Спомням си, как докато стоях в пълна депресия зад касата, ми се искаше да кажа на един от клиентите, къде може да си завре онзи пъпеш. Питах се: „Какво искаш да правиш с остатъка от живота си?”.

Интересно е колко много се говори за това, че младите хора трябва да открият страстта в живота си и да я следват. Спомням, че някъде прочетох, че повечето хора нямат дадена страст. И чувстват огромно напрежение, защото едва ли не са длъжни да имат такава. Чудесно е да откриеш, че нямаш определена страст. Но ако имаш късмет и разбереш каква е тя на съвсем ранна възраст – това е истинска благословия. В гимназията прочетох книгата на двама професори от Стандфорд, наречена „Designing Your Life”. Те споделяха, че много успели студенти, след завършването си не знаят какво да правят в живота. Професорите бяха организирали едноименен курс и най-важното, за което ставаше дума в него, беше как да действаме, без да се страхуваме от провал. Аз бях достатъчно млада и реших: „Ок, добре, ще запазя работата си в супермаркета, тя ми осигурява добри доходи, но онова, което наистина искам да правя, е да бъда актриса. И съм достатъчно млада – ако се  проваля в това, ще опитам нещо друго”. И някак се сдобих с кураж да опитам с актьорството.

Photography: MIKAEL JANSSON
Stylist: GEORGE CORTINA

Източник и снимки: interviewmagazine.com