Членът не е мускул. Няма да го направите по-голям, ако се упражнявате с него ~ Арнолд ШВАРЦЕНЕГЕР на 70

Роден на 30 юли 1947 г. в Тал, Австрия

„Мистър Вселена” за 1967 г., 7 пъти „Мистър Олимпия“, „Австрийския дъб” в културизма, „Терминатора” в киното, „Калифорнатора” в политика, Арнолд и неговите попадения в словесните дисциплини.

(Arnold Schwarzenegger in Terminator 2, 1991)

Понякога деца идват при мен и ме питат: „Ей, Арни, ти бог ли си?” Обикновено се засмивам и отвръщам: „Добър опит, но я го потърсете на друго място.”

Мършавото момченце от Австрия, което съумя да порасне, да стане губернатор на Калифорния и получи възможност да говори от името на президента – това е сбъдната мечта на емигранта.

Докато съм жив, няма да забравя онзи ден, когато вдигнах ръка и се заклех да бъда примерен гражданин. Знаете ли, колко горд бях? Толкова горд, че си метнах американския флаг на рамо и се разхождах с него цял ден.

Хората винаги имат нужда от някой, който да се грижи за тях. 95% от хората по света се нуждаят от някой, който да им казва какво да правят и как да се държат.

Тук в Америка, всичко е основано на парите. Благодаря ти, Господи! Това винаги много ми е помагало.

Аз много рисувам, знаете ли? Понякога рисувам крави. Те са пурпурни или сини. Ако оцветите кравата в обичайния й цвят, това ще е много скучно.

Победата никога не дава сила. Силата идва от борбата. Ако се бориш и не се даваш, това е сила.

В края на 60-те бях победител. Знаех, какво е моето призвание – да правя велики неща. Зная, че хората биха определили това като много нескромно. Но „скромност” изобщо не е думата, която някога ме е описвала. И надявам се, никога няма да бъде.

Зная, че болшинството атлети и модели, обществото просто счита за ходещи безмозъчни тела.

Членът не е мускул. Не може да го напомпате като гърдите или раменете. Няма да го направите по-голям, ако се упражнявате с него. Повярвайте ми, съвсем е сигурно.

Ню Йорк го управляват психиатрите, тия дето оправят мозъците. Цяла Америка вярва, че има сексуално разстройство – в една или друга степен. Така, че всичко, което правят е, да тичат при психиатъра.

Веднъж срещнах жена, която носеше пуловер с надпис „Guess” (моден бранд и „познай” на  английски език). И се зачудих – какво има да познавам? Проблем с щитовидната жлеза, навярно!?

Поражението не е вариант. Всеки трябва да се стреми към успеха.

Да живееш, означава постоянно да си гладен. Смисълът на живота не е в това, просто да съществуваш и да преживяваш, а в това, да се движиш напред, да постигаш и завоюваш.

Обичам червения цвят, защото това е цветът на огъня. А на мен винаги ми се е струвало, че живея в огън.

Във всеки мой филм, има едно нещо, в което съм влюбен  - пистолетът.

Парите не те правят щастлив. Сега имам 50 милиона, но съм толкова щастлив, колкото когато бяха и 48.

Когато мъжът започне да се замисля за своите слабости и за ролята си в обществото, той веднага започва да се безпокои за това, че властта на планетата заминава в ръцете на жените.

Тялото ми е подобно на закуска, обяд или вечеря. Никога не мисля за него, просто с това разполагам. Има хора, които харесват тялото ми. Има и други, които не го харесват. Преди години използвах тялото си като естествен повод да кажа нещо. Онзи, който се разхожда с гепард по 42-ра улица, също има естествен повод за разговор.

Вярвам в Бог. И следователно, вярвам в противостоящата на него сила – дяволът. Струва ми се, че трябва да вярваме и в доброто, и в злото. Защото в нас самите, има и едното, и другото.

Сатаната никога не е ме изкушавал. Пък и няма какво толкова да ми предложи. Много съм мислил за това – всичко, което може да ми даде той – това са само временни удоволствия. Със Сатаната винаги е така.

Мога да се погледна отстрани. Мога да се обърна назад и да попитам себе си: „Беше ли забавно?” Беше ли забавно да показваш пред хората намазаното си с масло тяло? Да, това беше забавно. Отнасях се много сериозно към тренировките. Но не бива да си толкова сериозен, че да си мислиш, че можеш да промениш света.


Mr. Universe, 1967


Mr. Universe, 1967

Arnold Schwarzenegger before defending the title for his fifth Mr. Olympia contest in 1974

Backstage at the 1974 Mr. Olympia - Franco Columbu, Arnold Schwarzenegger, Frank Zane

Arnold Schwarzenegger posing in the Mr. Olympia competition, 1974

Снимки: HuffPost, movpins.com, pinterest.com

8812 Преглеждания