Моето единствено задължение е да пазя себе си от чужди предположения ~ Джъд ЛОУ

„Ако искате да промените себе си, променете това, което правите.“

Красивият, синеок лондончанин с леко иронична усмивка безспорно е един от най-добрите британски актьори на всички времена. Преди да пробие в киното Джъд Лоу е блестящ театрален актьор, носител на няколко престижни отличия. Напуска училище само на 17 години за да се посвети на актьорската кариера и въпреки трудностите, които среща, успява да докаже себе си неведнъж.

Световна слава получава с филма "Талантливият мистър Рипли", като оттогава, въпреки невероятните образи, които създава, непрекъснато се опитва да избяга от образа си на сексимвол и да докаже, че е сериозен актьор. Всъщност, той е живото доказателство, че човек може да постигне и двете – да притежава едновременно убийствена визия и уникален талант.

Родителите му са учители, които днес притежават собствено училище за театрално изкуство във Франция. Кръстили са втория си син на песента на Бийтълс "Hey Jude". Самият Джъд е баща на пет деца, (едно от които осиновено), а любовните му авантюри пълнят страниците на таблоидите.

Аз съм изключително скучен човек; имах щастливо детство. Никога не съм гладувал, но и не съм израснал със сребърна лъжичка в устата. Аз съм един от онези ужасни британски джентълмени от средната класа, живеещи в южната част на Лондон.

Бях оптимист, абсолютен шампион на човешкия дух. И на бърза ръка изгубих това усещане. Струва ми се, че през последните години съм го възвърнал, но имаше един период от живота ми, когато имах много лошо мнение за хората като цяло.

Не трябва да съжаляваш за нищо. Няма смисъл от съжалението. Не че не съм минавал през това. Изпитвал съм съжаление. Но не позволих това чувство да посее семе в душата ми и да живее в мен, защото не вярвам в него. То е деградивно. То е вина, ревност и всички други подобни ужасни чувства. Просто трябва да спреш да ги подхранваш и да се освободиш от тях, защото не ти носят нищо друго, освен вреда.

Всички имаме моменти, когато се прибираме късно вечерта у дома с усещането, че сме неразбрани и самотни и ни се струва, че пропадаме. Мисля, че умът ни е така устроен, че винаги нещо ни липсва.

Ако искате да промените себе си, променете това, което правите.

Работата не е просто работа. Тя е твоята същност.

Винаги съм смятал, че принцът от приказката за Пепеляшка е най-скучната роля; предпочитам да играя Злата вещица.

Бръсненето винаги ме е притеснявало най-много. Не съм му голям фен, а работата ми изисква да съм винаги гладко избръснат, заради грима, който ми слагат на снимачната площадка.

Винаги съм искал да остана в съзнанието на хората като добър актьор. За мен това е най-важното. Хората обаче повече се впечатляват от външния вид, именно той ги кара да ти обърнат внимание. Това е един от най-големите недостатъци на обществото ни. Никога няма да разбера как да се лансирам като "секс символ". Просто не съм роден за това.

Но помислете за това, че не станах известен, докато не се съблякох на екрана.

Момичетата харесват лошите момчета… Имиджът на добро момче никога не ми е помагал.

Аз съм човек, който се опитва да живее тук и сега. Паметта ми не е особено добра и може би това е причината да не мисля за това, което е било, а да виждам и да изживявам това, което е сега. Старая се да живея максимално пълноценно ден за ден, всеки ден.

Най-щастлив съм, когато съм у дома с децата. Семейството е моята спасителна благодат.

Голям фен съм на комиксите. Купувах всяка седмица изданията на "От Ада", "Паралакс" и "Джони Немо". Бях голям фен на комиксите като дете и все още съм такъв. Двамата с най-малкия ми син сме абсолютни комикс откачалки и обичаме да майсторим фигурки на герои.

Никога не съм планирал да създам семейство, но го почувствах като най-естественото нещо, което някога ми се е случвало – това да срещна някого и да стана баща.

Не обичам просто да правя неща. Обичам да правя неща, в които има смисъл.

Ако има желание, има и начин. Винаги.

Не може и не трябва да прекараш живота си, извинявайки се.

Моето единствено задължение е да пазя себе си от чужди предположения.

През по-голяма част от живота си съм бил в дългосрочни връзки и съм вярна душа. Ето защо термини като "женкар" и "секссимвол" наистина не се отнасят за мен. Това само показва, че хората изобщо не ме познават и не ме разбират.

Винаги съм харесвал това, което казва Томас Мор в "Утопия": "на всеки човек е позволено да има собствен стил и религия, но на никого не е позволено да стои на улицата и да казва на останалите, кое е правилно и кое е грешно". Брилянтно. Брилянтно.

Обичам да давам. Много съм общителен. Уважението към другите е много важно за мен. Баща ми често ми казваше: "Бъди наясно, че има хора около теб, които са по-добри от теб и хора, които са по-лоши, отколкото си ти." Мисля, че това е едно добро правило, според което да живея.

Винаги казват: "Господи, Джъд е наистина нисък." Не е вярно. Аз просто се движа с много, много, много високи хора.

Jude Law and Matt Damon on the set of The Talented Mr. Ripley directed by Anthony Minghella, 1999

Jude Law in Gattaca directed by Andrew Niccol, 1997

Jude Law and Julia Roberts in Closer directed by Mike Nichols, 2004

Jude Law in Anna Karenina directed by Joe Wright, 2012

Jude Law, ate Winslet and Mark Ruffalo in All the King's Men directed by Steven Zaillian, 2006

Jude Law in The talented Mr. Ripley directed by Anthony Minghella, 1999

Jude Law and Ethan Hawke in Gattaca directed by Andrew Niccol, 1997

Jude Law in The holiday directed by Nancy Meyers, 2006

Jude Law and Robert Downey Jr. in Sherlock Holmes directed by Guy Ritchie, 2009

Jude Law in The Young Pope, 2016

Снимки: wall.alphacoders.com, heredlist.com, imdb.com

4666 Преглеждания