Честит 50-ти рожден ден, великолепна Селин! Благодарим ти за божествената музика и глас!

Моят глас е свързващото звено между това, което чувствам – моите емоции, душата, мислите, мечтите и външния свят. Това е причината да живея, причината за моите победи и щастие.

Израснах в много бедно семейство, но у дома постоянно звучеше музика – мама свиреше на цигулка, татко – на хармоника. И мога да кажа с увереност – музиката е в кръвта ми.

В живота ми има двама души, от чиито постъпки се ръководя. В личния ми живот – това е мама, а в шоубизнеса – това е Барбара Стрейзънд – тя ми се струва най-удивителната певица на света.

Ако Бог можеше да пее, той би пял с гласа на Бочели.

Никой не иска да живее без кумири и мечти, включително и аз.

(Céline Dion & Luciano Pavarotti)

(Bee Gees with Celine Dion)

(Italian singer Tony Renis, Céline Dion and Andrea Bocelli)

Главата ми витае в облаците, но краката ми са стъпили здраво на земята.

Понякога не харесвам гласа си. Понякога той звучи скучно. Не иска да ме слуша, не ми отвръща, когато го викам. И тогава се заключвам в стаята и разговарям с него, боря се с него. В края на краищата, гласът ми се подчинява.

Не вярвам в съревнованието. Всяка певица има свой собствен клас.

Обичам да ходя по магазините до припадък! И да купувам, купувам…

У дома, също както и в моите чувства, имам нужда всичко да е бъде безупречно.

Всеки ден по 20 минути се занимавам с гласови упражнения, спя много, никога не посещавам клубове. Певиците са като атлети, нужно е да работят ежедневно, за да поддържат гласа си изряден.

Единственият сериозен неуспех в живота, това е ако не сте се научили да бъдете щастливи.  

Напуснах семейството си, дома си. Но не тъгувам за детството. Имах мечта - да бъда певица.

Когато хората пишат песни за мен, за моите албуми, аз чувствам песента, нейния характер и си я представям в картини.

Моят живот е приказка. Но зная, колко е ужасен този свят, в който всеки ден от глад умират хиляди деца.

Когато пея, изпитвам удоволствие, което не мога да сравня с нищо друго. За мен това е толкова леко, като дишането. И в това е целият ми живот.

Почивката и нищоправенето ми докарват стрес. Аз съм досущ като моята майка. И трябва да намирам баланса между стреса и почивката.

Рано се научих да бъда учтива с хората. Научих това от родителите си и хората, с които работя. Сега то е част от моя характер.

Много съм суеверна. Например, хапвам бисквити за омекотяване на лигавичната слюнка. Но най-важното е, че винаги докосвам палците на моите музиканти – това ми дава увереност.

Плюшените играчки много силно ме трогват, особено жабчетата – те са моите талисмани по време на концерт. Получавам много от тях след концертите си. Може да изглежда смешно, но аз обичам това.

Преди всичко, аз съм жена. И точно затова ще си взема почивка, за да погледна живота с отворени очи, за да изживея всеки миг, да изпитам всички онези малки радости на живота, от които ме е лишавала кариерата ми.

Мисля си, че никаква жертва не може да бъде твърде голяма! Но ако ми се наложи да избирам между своя живот, здравето, семейството или мъжът ми и кариерата, без съмнение – ще зарежа кариерата си. Не за това, да се откажа от всички вас или да ви причиня тъга, а за да живея.

Снимки: wall.alphacoders.com, 4usky.com, pinterest.co.uk, commons.wikimedia.org