Малките кораби, които ще разполагат с максимум места за 298 гости на борда, са призвани да пренесат стила и класата на Ritz-Carlton в морето.

Луксозните хотели винаги са в зверска надпревара за надмощие в съчетаването на разкош и уют – от безкрайните басейни до детайли като благоуханията във фоайетата. Но The Ritz-Carlton решават да унищожат всяка конкуренция с един по-различен подход – като отправят взор към луксозния бизнес с яхти. Клиентите им вече ще имат възможност да се наслаждават едновременно на прословутите комфорт и лукс, с които са известни хотелите Риц, и вълнуваща разходка по море из света.

Световноизвестната марка хотели обяви, че строи три плавателни съда за морско корабоплаване, като първата яхта ще е готова да се отправи на своето пътешествие по морската шир през 2019 година.

Дъг Протеро, директор на колекцията яхти Ritz-Carlton, казва за новото им начинание: „Това е хибрид между луксозните круизи и яхтинга.“

Малките кораби, които ще разполагат с максимум места за 298 гости на борда, са призвани да пренесат стила и класата на Ritz-Carlton в морето.

Това означава индивидуално внимание от страна на екипажа, адаптивни маршрути на брега и храна от класата на Мишелин. Всеки от 149-те апартамента ще си има собствена тераса, хотелът-яхта ще побира и СПА, луксозен салон с панорамна гледка, винен бар. Достъпът до яхтата ще е възможен и с други по-малки яхти или хеликоптер.

Протеро обаче смята, че не само редовните клиенти на хотелите Риц ще искат да изпробват новите яхти:

„Ще се заинтересуват хората, обичащи круизите, тъй като е нещо ново и невиждано. Верните клиенти на хотелите ще проявят интерес, защото са запознати с качеството, което предлагаме. Интерес ще проявят и тези, които по принцип не обичат да пътуват, защото тази яхта няма да прилича на стереотипните круизи, които се предлагат.“

С други думи? Не очаквайте много свободни места.

„С първите два кораба ще тръгнем из Средиземноморието, Северна Европа, Източна Канада, Нова Англия, Карибите и Латинска Америка, а вторият кораб ще стигне чак до река Св. Лоранс и Големите езера. Третият кораб ще плава из Тихия океан“, обяснява Протеро.

Цените все още не са обявени и маршрутите не са финализирани, а билетите за първото плаване ще бъдат пуснати в продажба през май 2018 година, така че маркирайте календарите си отсега.

Снимки: ritzcarlton.com