От кулинарните турове в Италия и Южна Франция до впечатляващия здравен туризъм в швейцарските Алпи, и вълнуващите голф ваканции в Мавриций, Южна Африка и Флорида, ДЕА Травъл отдавна владее изкуството на бутиковите пътешествия по цял свят. С 20-годишен опит в организирането, пътуването и престоя на своите клиенти в над 1500 дестинации, туроператорът се грижи за комфорта на цялостното им преживяване в дух на конфиденциалност, висок професионализъм и лично отношение към всеки един от тях. „Винаги съм казвал, че не цената е най-важна, а качеството на услугата, която предлагаме и преживяването, което трябва да е незабравимо за хората, гласували ни доверие.“, споделя собственикът Светослав Григоров. Отново за удобство на своите клиенти, ДЕА Травъл разработва своя нов сайт, чиято оригинална смарт визия ще улесни избора на желаещите да пътешестват по света, давайки им възможност в рамките на минута да изберат своята дестинация и последват връзките, които реализират цялото пътуване. 

Кои са най-надценените туристически дестинации напоследък, кой е най-скъпият маршрут в портфолиото на ДЕА Травъл и защо да бъдеш честен в професията си е най-печелившата бизнес стратегия, разговаряме със Светослав Григоров. 

...

ДЕА Травъл доказва своя висок професионализъм вече 21 години. Каква е вашата лична формула за успешен бизнес и разбирането ви за висок стандарт и първокласно обслужване?

Моят личен подход и формула е да бъдеш честен с клиента. В нашия бизнес доверието, което ни гласува клиентът за своето пътуване и почивка, е свързано с увереността в собствения ни професионализъм. Той от своя страна е изграден от отговорността, доброто познаване на бранша и възможностите, които можем да осигурим. Извън бизнес пътуванията, ние отдавна сме фокусирани върху бутиковия туризъм и персоналното обслужване на всеки клиент. Не е пресилено ако кажа, че за мен той става част от семейството и екипно работим за осигуряването на качественото му пътуване, безопасност и комфортна почивка. Нашата експертиза е изключително силна в случаите, когато на някого му предстои за първи път да посети дадено място – като туристическа агенция се стремим да осъществим услугата до най-прецизните детайли. Гарантирам за ангажимента, който поемам, а правата на клиентите се превръщат в моя отговорност, като се старая предварително да изясним недобре обмислени желания, които биха довели до непредвидени проблеми в хода на пътуването и почивката. 

Забелязвате ли някаква промяна в „културата на пътуване“ на българските туристи – като желания, маршрути, отношение дори?

Аз разделям туризма на два периода – преди Covid-19 и след пандемията. Преди настъпването на коронавируса, много хора пътуваха най-вече до близки дестинации в Европа – Гърция, Турция, съседните ни държави. Нямаха смелост да пътуват на по-далечни разстояния и екзотични места като Африка, Малдивите, Сейшелите – струваше им се адски скъпо и недостъпно. Пандемията обаче сякаш ги накара да осъзнаят, че животът не е така дълъг и това настроение отвори врата, която вече трудно може да бъде затворена. Днес доста хора с цената на всичко – включително и на бързи кредити, харчат пари за екскурзии и почивки сега и веднага. 

Сред предпочитаните напоследък дестинации са Италия и Южна Франция, където има доста очарователни плажове и ресторанти с изкусителни менюта. Трудно е да бъдат надминати италианската и френската кухня - като качество, вкус, удоволствие от храната изобщо. Това е основният акцент в едно от бутиковите предложения на ДЕА Травъл – т. нар. гурме туризъм. Организираме кулинарни турове на клиентите си по ресторанти от висок клас или със звезда Мишлен, стремейки се да им осигурим удоволствие от съчетанието на красивата природа с насладата от изтънченото изкуство на храната. Разходката из региона на Ница например, предлага неповторимото очарование на Южна Франция с нейните китни старинни селца и гурме изкушения, задължително придружени от прочутите вина на местните изби.

ДЕА Травъл предлага и типичния туризъм за почивка, в чийто фокус попадат по-екзотични дестинации, които привличат със своите природни красоти и уединение. Остров Пралин на Сейшелите е сред нашите най-нови ексклузивни предложения, които гарантират изключително преживяване и комфорт. 

(Seychelles, Holger Wulschlaeger, © Pexels)

(Seychelles, © Webstage)

Сред нашите клиенти се забелязва все по-голямо преориентиране за почивка от Малдивите към невероятно красивия остров Мавриций, близо до Мадагаскар, който все още не е толкова широко известен и отворен за всички туристи. Примамлив е както с изумителните си плажове и природа, така и с високото качество на обслужване – изключително гостоприемни, отзивчиви и благодарни домакини. Клиентите ни могат да избират настаняване в шест хотела, лично изпитани и препоръчани от мен. Това е предложение за туристите, които са почитатели на плуването, водните спортове и голфа, който набира все по-голяма популярност тук. „Черешката на тортата“ в Мавриций е страхотната френска кухня, която привлича все повече ценители на добрата храна. 

(Le Morne, Mauritius, Havier Coiffic, © Unsplash)

(Allan Nygren, © Unsplash)

Кои са най-надценените световни дестинации според вас?

Често се случва хората да избират места, за които си мислят, че са изключителни като дестинации за туризъм или почивка, а пристигайки там да останат доста разочаровани. Веднага давам пример с Малдивите – мнозина си представят, че това е невероятно място, раят на света, гледат снимките с бунгалца в океана, красивите плажове. Общата територия на тези тропически острови всъщност е едва 300 кв. км. и само шест от тях си заслужават комфорта на престоя – всичко останало може да бъде спестено. Много хора се подвеждат от ефектните рекламни снимки и си представят, че това е реалността, а туристическата мода също дава тон. Това е т. нар. маркетингов трик, който носи финансови облаги на съответните агенции. Ние не работим по този начин, защото за нас е важно клиентът да остане доволен от почивката си, а не неприятно изненадан. Друга доста надценена дестинация за българските клиенти е остров Бали. Лично аз бих посъветвал всеки, който иска да изживее автентично екзотично пътешествие с екстремна природа, живописни плажове и отличителна култура, да посети Виетнам. 

(Luzern, Suisse, Baptiste Gousset, © Unsplash)

(Gütsch, Luzern, Yannis Zaugg, © Unsplash)

ДЕА Травъл предлага и луксозни бутикови почивки, посветени на духа на здравето. Разкажете ни повече за тази ваша идея и реализация, свързана с 5-звездните уелнес хотели в Швейцария?

Здравният туризъм, който предлагаме е свързан с постигане на оптимално добро здравословно състояние, благодарение на изчистване на тялото от токсини и възвръщането на естествените сили на организма. Тук не става дума за естетична или пластична хирургия или туризъм, чрез който да се разкрасиш външно – ние залагаме на здравето, младостта и красотата, идващи отвътре. С тази идея започнахме съвместната си работа с известните швейцарски уелнес хотели Шено, които освен на езерото Люцерн във Вегис, вече създадоха верига от хотели в Азърбайджан, Черна гора, Мароко, Италия и Малайзия. Те прилагат създадения от диетолога-визионер Анри Шено метод (Chenot Method), при който в рамките на 7 дни тялото възобновява естествената си енергия почти на 70% и достига пълното си възстановяване в следващите 2 до 3 месеца, благодарение на разработен строго индивидуален план от специалистите на Медикъл спа отдела. Лекарите тук препоръчват на клиентите си да идват тогава, когато истински са осъзнали необходимостта си от това презареждане на организма, защото уелнес хотелите Шено не са нито дебелариум, нито блокове за пластична хирургия. Тук се прилагат методи на базата на медицински изследвания, работи се с усъвършенстваната диагностика Chenot Lifestyle Biomarkers, която определя как начинът ви на живот влияе върху процеса на стареене, подготвя се персонализиран план за лечение, съчетан с диетата Chenot, която работи за подмладяването на клетките. За 7 дни плюс 2 месеца личен самоконтрол и следване на дадените препоръки, усещането на тялото като жизненост е с 2 години по-младо. Възвръщате си енергията, тонуса, виталността. Шено вече имат и собствена козметична серия, която се предлага в най-скъпите хотели по света. 

Кой е най-скъпият маршрут в портфолиото на ДЕА Травъл? 

Повечето дестинации, които предлагаме са луксозни, но ако трябва да избера една, това е хотел Риц в Париж. На площад Вандом, в сърцето на френската столица, с осанка на дворец и истинско кралско обслужване, съчетаващо вековна история и традиции, това е изключително преживяване, което струва над 4000 евро на нощувка. 

(Ritz, Paris © Webstage)

(Ritz, Paris © Webstage)

Най-скъпото приключение са круизите на борда на внушителните яхти Ritz-Carlton, които съчетават прословутия лукс на хотел Риц с вълнуваща морска разходка по света. Яхтите, които по-скоро приличат на малки кораби, разполагат със 7 супер луксозни апартамента, а гостите могат да се насладят на изисканото меню на ресторанта, оценен със звезда Мишлен, винения бар, салона с панорамна гледка, както и да възползват от услугите на локалния спа-център. Цените за 7-дневно морско приключение са солидни – от порядъка на 200 хиляди евро. 

Самият вие лично изпробвате предлаганите от ДЕА Травъл маршрути. Кои са най-любимите ви дестинации или малко познати локации, които бихте препоръчали на повече клиенти? 

Имам три любими места, където преоткривам все повече и повече красоти, и едно от тях е областта Пулия в Южна Италия. Близо до град Лече, на брега на Йонийско море се намира Порто Чезарео с най-красивия плаж, на който някога съм бил – приказно тюркоазена вода, изключително фин пясък и залези, които е невъзможно да бъдат описани с думи. Обиколил съм почти целия свят, но никога не съм виждал такава умопомрачителна красота. Морската храна пък е просто без аналог, според мен италианците са ненадминати в това майсторство. 

Другото ми любимо място е Южна Франция, региона около Ница. Там е царството на малките селца, които омайват с аромати, старинна архитектура, с начина на живот, който те зашеметява – без напрежение, всичко е като на забавен каданс, дори дърветата изглеждат лениви. Третото ми любимо място е Маями, неслучайно Флорида е наричана „Градината на Америка“ – истинско удоволствие е да бъдеш гост на най-зеления, най-красивия и най-пищен американски щат. Маями е и Кралството на голфа, изключително популярен с първокласните си игрища, които горещо препоръчвам на всички запалените голфъри.

Научете повече на: deatravel.net
Контакти: 0886 405040