Мицеларна вода и крем против бръчки - незаменими елементи за качествена грижа за кожата на лицето

Един от най-лесните, безопасни и ефективни начини за почистване на кожата е мицеларна вода - може да се използва както за ежедневно измиване, така и за премахване на грим и почистване на кожата.

Как да изберем

Когато избирате мицеларна вода, трябва да обърнете внимание на следните фактори:

  1. Състав. Ако имате алергии или чувствителна кожа, избягвайте продукти с алкохол, изкуствени аромати и други дразнители.
  2. Марка. Доверете се на известни марки с добра репутация.
  3. Отзиви. Преди да купите, прочетете отзивите на други потребители. Това ще помогне да се формира първоначалното впечатление за продукта, както положителни аспекти, така и характеристики на употреба.

Един от елементите за грижа за кожата на лицето е и ефективен крем против бръчки.

Тип кожа

На въпросът "кой крем за лице е по-добър" трябва да се отговори само след определяне на вашия тип кожа. Пример:

  • мазната кожа, въпреки факта, че произвежда твърде много себум, се нуждае от висококачествена хидратация. Опитвайки се да я направите "суха", напротив, провокирате прекомерна секреция на себум и попадате в омагьосан кръг;
  • сухата кожа изисква по-дълбоко овлажняване;
  • какво е по-добро за възрастна кожа? Несъмнено продукт с висока концентрация на активни вещества работи не само за овлажняване, но и за хранене;
  • проблемна - явно става въпрос за специална грижа, която е насочена към борбата с черните точки и има антибактериален ефект, като в същото време има и овлажняващи способности;

Чувствителната кожа се нуждае от продукти, които облекчават зачервяванията и лющенето, имат лека формула и не предизвикват негативна реакция

Видове крем

Условно всички кремове могат да бъдат разделени на три групи. Критериите за разделяне са компонентите на крема и скоростта на тяхното действие.

  1. Най-голямата група са кремовете с активни вещества, които карат клетките да работят по-бързо. Съставът на такъв крем ще съдържа екстракт от плацента или ембрионални клетки, хиалуронова киселина, молекулярен кислород, витамини А, Е и др. Кремът ще покаже ефекта си само след няколко месеца, когато кожата стане по-еластична.
  2. Мускулни релаксанти - кремове, повлияващи мимическите бръчки. Мимическите бръчки се появяват по-рано от възрастовите, така че действието на крема е насочено към тяхното премахване. Кремът включва различни лекарства, които отпускат дермата.
  3. Кремове със силиконови компоненти и хиалуронова киселина. Тези два компонента са в състояние да проникнат под кожата и бързо да я повдигнат. В резултат на това самите бръчки се изглаждат, но за кратко. 

Ефектът на крема е много бърз, така че се препоръчва да използвате това лекарство рядко.

Как да използвате крем против стареене

Използвайте крема по предназначение, посочено на опаковката. Ако вземете нощен крем, нанасяйте го само през нощта. Факт е, че през нощта кожата трябва да получи възможно най-много хранителни вещества. През деня кожата активно се бори срещу ултравиолетовите лъчи, вятъра и студа. Няма да има полза от използването на нощен крем през деня. Освен това нощните кремове имат много повече хранителни вещества, необходими за изглаждане на бръчките. Така че не забравяйте да използвате крема си по предназначение.

Нанасяйте крема върху лицето си не само когато си лягате, а 2-3 часа преди лягане. През това време кремът ще се абсорбира, а през нощта, когато кожата се отпусне, ще започне регенеративни процеси. Не забравяйте, че кремът се нанася върху чиста, суха кожа, която няма да бъде замърсена с нищо в бъдеще.

Цялостният подход и грижа за кожата ви не само отвън, но и отвътре ще ви позволи да запазите красотата й на всяка възраст.

Изображения: pexels.com

90485 Преглеждания
В този ред на мисли