~ АКО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА...
Ако вие можете да започнете своя ден без кофеин, винаги да бъдете жизнерадостни, без да обръщате внимание на болката и неразположенията, ако можете да се въздържате от оплаквания и не занимавате хората със своите проблеми, ако вие можете да ядете една и съща храна всеки ден и сте благодарни за това, ако можете да разбирате любимия човек, когато той няма време за вас, ако пропускате покрай ушите си всички негови обвинения, макар вината да не е ваша, ако можете спокойно да приемете критиката, ако можете да се отнасяте еднакво добре и с бедните, и с богатите, ако можете да избягвате лъжите и измамите, ако можете да се борите със стреса без лекарства, ако можете да заспивате без хапчета, ако можете искрено да демонстрирате, че вие нямате предубеждения спрямо цвят на кожата, религиозни убеждения, сексуална ориентация или политика – това означава, че сте достигнали равнището на своето куче.
Сър Уинстън Чърчил

~ СИЛАТА НА МАЛКИТЕ НЕЩА
Един пример – какво ще стане, ако хвърлите жаба в тенджера с вряла вода? Просто е – тя ще изскочи веднага. А какво ще бъде, ако поставите същата тая жаба в тенджера с хладка вода и постепенно започнете да я затопляте? Жабата ще се отпусне. Тя разбира се, ще усети че става по-топло, но вероятно ще си каже "Не много топло няма да ми навреди". И всичко ще приключи, когато се свари.
Много неща в живота ни се натрупват постепенно. Особено дълговете, наднорменото тегло, лошото здраве. Затова не трябва да подценяваме малките неща в живота и знаците, които носят опасност след себе си.

~ ИЗКУСТВОТО ДА ПРИЕМАМЕ ПОДАРЪЦИ
За да увеличим изобилието в своя живот, много важно е да се научим да приемаме. Ние получаваме толкова, колкото отдаваме, затова и когато отдаваме повече, повече и получаваме. Но да се научим да приемаме, не винаги е толкова лесно, колкото изглежда. Спомнете си за своята реакция, когато някой ви направи комплимент – често се чудите и съмнявате повече, отколкото просто да се зарадвате. Научете се да приемате добрите думи, жестове, подаръци, именно защото с тяхна помощ, околните реализират своя шанс да отдадат нещо хубаво. Умението с лекота да приемате онова, което ви се дава, ще ви помогне да привличате към себе си изобилие. Не отказвайте подаръците, приемете ги с благодарност. Не спорете, когато в ресторанта някой иска да плати сметката - благодарете и позволете на човека да извърши този жест на „отдаване". Избавете се от заблуждението по повод подаръците. Не мислете, че те ви правят уязвими или задължени. Ако получите подарък, който не ви харесва, подарете го на някой, който ще го оцени. Така печелят всички.

~ ПРИНЦИПА НА КАРМАТА И ЗАКОНА НА БУМЕРАНГА

~ ИЗВОРЪТ НА МАЙСТОРСТВО
Фотограф отишъл на вечеря у една дама. Тя, разглеждайки неговите снимки, възкликнала – "Какви невероятни фотографии само! Навярно имате много добър апарат!". Фотографът помълчал, повечерял. Но на тръгване споделил – "Благодаря ви, вечерята беше изключително вкусна. Навярно, имате много добри тави и тигани!"

Карикатури: Херлуф Бидструп