Мохамед АЛИ | Танцуващият на ринга

Трикратен световен шампион, олимпийски шампион, Спортист на века, Кралят на ринга. Роден като Касиус Клей на 17 януари 1942-а в Луисвил, той продължава да води своите битки. В деня на 73-я си рожден ден, Мохамед Али беше изписан от болницата – за да празнува живота. Спортната му кариера е тържество на вярата, волята и силата. Али е недосегаем на ринга, а играта му сякаш е дело на майстор-хореограф. През 1984 г., лекарите му поставят диагноза „Паркинсон". Битката с болеста, Мохамед Али води и до днес. В нея не е сам – цялото му голямо семейство и приятели го подкрепят. Легендарният шампион има седем дъщери и двама синове, неотлъчно до него е съпругата му Лони. "В битките няма удоволствия, но някои от моите битки бяха удоволствие от победата", споделя Мохамед Али. Неговата битка продължава.

20

21 22

Зная накъде съм се запътил и зная истината, и няма да бъда онова, което вие искате да бъда. Свободен съм да бъда какъвто аз пожелая.

Аз съм най-великият, аз съм лош мъж и съм красив.

Да служиш да останалите е наема, който плащаш за своята "стая", тук на Земята.

Човек, който няма въображение, няма крила.

Казах, че съм най-великият. Но никой никога не е чувал да казвам, че съм най-умният.

Моят начин да се пошегувам е да кажа истината. Това е най-смешната шега на света.

Човек, който на 50 години гледа на света по същия начин като на 20, е загубил 30 години живота си.

Елвис Пресли беше най-хубавият, кротък и деликатен мъж, когото съм познавал.

25 26

Когато победих Сони Листън, светът беше шокиран. Когато приех Исляма, светът беше шокиран. Когато победих Джордж Форман, светът беше шокиран. Аз съм от House of Shock.

Лицето ми е толкова красиво и вие не виждате нито един белег, което доказва, че аз съм Кралят на ринга.

Мълчанието е златно тогава, когато не можете да измислите добър отговор.

Духовността е признаването на божествената светлина вътре в нас. Тя не принадлежи на отделна религия – тя принадлежи на всеки.

27 28

Приятелството е най-трудното нещо на света, което можеш да обясниш. То не може да бъде научено в училище. Но ако не си научил какво е приятелство, значи ти нищо не знаеш.

Някои хора притежават уникални вътрешни сили и когато Бог те е благословил да имаш повече от другите, ти си длъжен да ги използваш правилно.

Благодарен съм за всички свои победи, но съм особено благодарен за загубите си, защото те ме накараха да работя още по-упорито.

29 31

Снимки: pinterest.com

9408 Преглеждания